donderdag 6 juli 2017

50 Jaar Bijlmer: Brand in Daalwijk

Brand bij de buren paar etages lager en verderop.
Daalwijk, Amsterdam.
Studio en galerie Mooren en VanderHoek, de omgeving van mijn werkplek in Kruitberg bij station Kraaiennest is gebombardeerd tot het Bijlmer Museum. Open lucht en gratis toegankelijk. Kijk ma, mijn werk is nu te zien in een groot museum! Sterker nog, ze kan zelfs opscheppen dat ik in een museum werk. Toch nog wat bereikt… 

En vanaf november dit jaar tot en met volgend jaar wordt het 50 jarige bestaan van de jonge roemruchtige wijk gevierd. Het moest de stad van de toekomst worden, dat dreigde te mislukken. Na renovatie en geplande onverwachte organische ontwikkelingen is het nu de samenleving van de toekomst. Multi-cultureel en succesvol. Enfin, om een lang verhaal kort te maken in plaatjes: goed excuus om het oude archief op te schonen en toegankelijker te maken. Welkom in de boogie down Bijlmer. 50 jaar jong.


Ergens in 2003 een woningbrand in Daalwijk in 412A, dat is op de vijfde verdieping vanaf het maaiveld geteld. Een verslaafde was in slaap gevallen met een sigaret of kaars nog aan die omviel, aldus de brandweer destijds. 

Link naar archief:

©2017 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: