woensdag 8 februari 2017

Expositie While Meditating On War fotograferen

Hoe een liggend kunstwerk van ongeveer 1,5m bij 5 meter te fotograferen? Daar moest ik even op broeden maar de oplossing was vrij simpel. Het uitvoeren vroeg even om paar uur fine tunen. Maar dan staat het er ook strak en helder op de foto.

Voor het CBK-Zuidoost (Centrum Beeldende Kunst Amsterdam Zuidoost) leg ik een aantal keren per jaar de exposities vast op fotobeeld. Voor pr-, marketing en archivering doeleinden. Registreren van hoe de de expositie eruit ziet en de kunstwerken erbij staan en liggen. En dat in een visueel aantrekkelijke foto's. Hierbij niet verwarren dat het om registratie fotografie gaat en niet om reproductie van de kunstwerken. 

Het liggend beeld heb ik samen met mijn foto-assistent Ronald Blonk vast weten te leggen door de fotocamera zo hoog mogelijk recht boven het kunstwerk te hangen en het uit te lichten met studio verlichting. Op de foto is een gezicht te ontdekken in het kunstwerk wat niet wordt opgemerkt als door bezoekers als men oog in oog staat met de kunstinstallatie. 

De expositie While Meditating On War is nog te zien en te ontdekken tot 11 maart 2017. 

Meer info:
https://www.cbkzuidoost.nl

©2017 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: