maandag 20 juli 2015

Jelle op zijn fietsje, Bijlmer

Jelle voor Develstein in onze oude buurt,
D-Buurt, Bijlmermeer

In Eindhoven ging mijn vader regelmatig fietsen met mijn broers en mij. Langs het Eindhovens Kanaal. En dan bij de spoorbrug bij Geldrop naar de treinen kijken. Als tiener reisde ik vanuit Deventer veel naar Amsterdam. Op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal kon ik de contouren van Zuidoost beginnen te zien. Altijd nieuwsgierig wat voor industrieel complex naast de brug stond, de architectuur sprak me aan.

Vandaag heb ik Jelle zijn fiets laten pakken. Een spontaan fietstochtje. Op dezelfde brug bij Weesp stapte hij af. Keek hij aandachtig naar het bouwwerk en de treinen. Ik bewonderde de boten die onder ons voeren. Waarvan één duwboot met een duwbak vol met water. Opmerkelijk gezicht, een lading stilstaand water dat voortgeduwd wordt door het golvende water heen.

Vandaar naar Driemond gefietst om een ijsje te eten. Althans, was de insteek. Snackbar was dicht. Via Kraaiennest naar Ganzenhoef om daar baka bana’s te halen bij de toko en ijsjes bij Appie om thuis op te smullen. Na het eten beetje door het foto archief neuzen en deze foto vinden. Heerlijk dagje.


Heerlijk nummer als soundtrack die de spijker op de kop slaat:
https://www.youtube.com/watch?v=2Lm4txsSwZ8
©2015 Auke VanderHoek, op dit artikel en foto rust copyright. 

Geen opmerkingen: