woensdag 11 maart 2015

Journalist Patrick Meershoek aan de Edumbekeukentafel

Patrick Meershoek, journalist Het Parool en columnist Parbode
Patrick Meershoek is journalist voor Het Parool en de Geassocieerde Persdienst in Den Haag. Columnist voor de Parbode, in Suriname. Specialiteiten: Amsterdam, Den Haag, politiek, dierenrechten, Pim Fortuyn, Suriname, Bijlmer, Zwarte Piet. 

Schrijver van de boeken ‘Drie punten in Polsbroek’, een klein verhaal over de grote avonturen van een niet zo kundig voetbalteam uit Gouda, gepubliceerd in 2001. ‘De slag om de chimpansees’, het verbazingwekkende geschiedenisverhaal van de chimpansee kolonie in de Biomedisch Onderzoekscentrum Rijswijk, gepubliceerd door L.J. Veen in 2003. ‘Geknipt voor Zuidoost’, een portret van de Amsterdamse Bijlmer en Stadsdeel Zuidoost aan de hand van veertig korte verhalen. Gepubliceerd door Centrum Beeldende Kunst Zuidoost (CBK-Zuidoost), 2014. Met foto’s en portretten van fotografen Hans Mooren en Auke VanderHoek.

Aan de Edumbekeukentafel zit Patrick Meershoek aan de oude Olympia typemachine van oud Telegraaf journalist Martin Deelen. De grootvader van de fotograaf Auke VanderHoek.


©2015 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: