woensdag 18 februari 2015

Loslaten van wrok: De Verzoendag

Ingemar Francisca zorgt dat je verder kan
Het thema van de Verzoendag 2015 is 'Samen schijven wij een nieuw verhaal'. 'In mijn werk als mediator word ik dagelijks geconfronteerd met conflicten maar ook met het diepe verdriet van mensen. Als je hier niets aan doet, zet zich dat te vaak om in haat en wrok. Het conflict wordt door de mediation veelal wel opgelost, maar er is vaak nog geen sprake van vergeving. Met de Verzoendag wil ik mensen aansporen tot het loslaten van wrok, te gaan vergeven en waar mogelijk zich met elkaar te verzoenen.', vertelt Francisca.

Ingemar Francisca, fotograaf Hans Mooren/De Echo
Handenwasritueel
Het avondprogramma is van 19.00 tot 21.30 uur en staat in het teken van bewustwording, empathie, vergeven en verzoenen. Mensen die een punt willen zetten achter een vijandschap kunnen, al dan niet samen met de conflictpartij, het 'handenwasritueel' ondergaan om samen een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Cowrdfunding
De Verzoendag en de verzoengesprekken zijn gratis. Om dit te kunnen realiseren is de stichting een crowdfundactie gestart: http://www.ikstavoorverzoening.nl/crowdfund. Aanmelden voor verzoengesprekken en het avondprogramma kan via www.ikstavoorverzoening.nl.

Lees het hele artikel van Titia Hartevelt op: http://www.dichtbij.nl/amsterdam-zuidoost/regio/artikel/3902719/verzoendag-vol-oplossingen.aspx

©2015 De Echo/Hans Mooren en Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: