zaterdag 2 november 2013

Miss Charme: Eerste vrouwelijke premier van Nederland?

Marjorie de Cunha met twee kandidaten in 'Vak K',
waar het kabinet zit tijdens vergaderingen. 
Amsterdam Zuidoost - Den Haag - Voor GetMixed.fm - De Miss Charme 2013 kandidaten kregen op zaterdag 26 oktober een persoonlijke rondleiding in de Tweede Kamer der Staten Generaal van Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing. Daar mochten de dames uitproberen hoe het is om te debatteren. Wie de titel Miss Charme 2013 wint op zaterdag 16 november is ook een jaar lang de ambassadrice van Amsterdam Zuidoost. Naast de charme van de dames staan ook de opleiding, competenties en de maatschappelijke ontwikkelingen centraal.

Gekoppeld aan succesvolle vrouwen
Als onderdeel van de verkiezingen worden de kandidaten elk aan een ‘miss moeder’, een maatschappelijk succesvolle vrouw gekoppeld met het programma Connect 2 Success. Hierbij wordt gelet op de opleiding van de kandidaten en wat de ‘miss moeder’ in de rol van mentor kan betekenen. Zij nemen hun miss dochters mee het werkveld in. Tanja Jadnanansing geeft elk jaar een workshop presenteren in het openbaar. Zelf is ze de miss mama van kandidate Aradhana Sheikrojan. Dit jaar had ze alle kandidaten uitgenodigd voor een bezoek aan de Tweede Kamer, de plek waar het parlement en de regering praten over wat er allemaal moet gebeuren in Nederland. 


Op haar Facebook schrijft Miss Charme 2013 kandidate Valerie van den Berg: “Zo veel plezier gehad vandaag in de Tweede Kamer. Het was erg fijn om te discussiëren met een groep intelligente vrouwen in zo'n fijne omgeving. Even een voorproefje gehad van de politiek (niet dat ik ooit de politiek in wil).”

Eerste keer in Tweede Kamer
Het is de eerste keer in het twintigjarige bestaan van de Miss Charme Verkiezingen dat de kandidaten de Tweede Kamer bezoeken. Tanja Jadnanansing nodigde de kandidaten uit omdat het horizon verruimend werkt voor de kandidaten. De dames werden verdeeld over alle fracties van het parlement. Ze oefende het debatteren met de onderwerpen huiselijk geweld en vrouwenrechten. Na de eerste beleefde woordenwisselingen gaf Tanja Jadnanansing een voorbeeld hoe het er in het echt aan toe gaat. De dames kwamen los en lieten zien en horen dat ze felheid en humor in het debat kunnen brengen.


En Tanja Jadnanansing poste haar Facebook een dag later: “Gisteren de dames van Miss Charme mogen ontvangen in de Tweede Kamer. Goede discussie over vrouwenrechten, huiselijk geweld en hokjesdenken. Diepgang in de discussie en toch respect voor elkaars mening… Nice.”

Kwaliteiten in huis
Oprichtster van Stichting Women Connect 2 Success Marjorie de Cunha organiseert ook de Miss Charme Verkiezingen. Marjorie: “De hele excursie naar de Tweede Kamer kwam zonder subsidie tot stand. Met de juiste mensen de mouwen opstropen kunnen we veel bereiken en het was geweldig!” De toerbus naar Den Haag werd mogelijk gemaakt door het bedrijf Mens en Zorg van Sandra Caster. Zijzelf is de miss mama van Valerie van de Berg. Marjorie: “Ik ben zo trots om onze meiden uit Zuidoost. Het is niet ‘alleen maar mooi zijn’. We letten ook op wat de meiden aan kwaliteiten in huis hebben. Met alle ‘miss moeders’ proberen we de kandidaten heel veel mee te geven. Het meedoen aan deze verkiezingen ontwikkelt ook hun competenties en het geeft de meiden zoveel maatschappelijke en sociale bagage dat ze na hun opleiding veel beter de arbeidsmarkt opgaan.” Op zaterdag 16 november strijden de 22 kandidaten in Borchland om de titel Miss Charme 2013. 

Voor meer informatie: 
En volg de dames op Facebook: 


©2013 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright.


Geen opmerkingen: