donderdag 21 november 2013

Miss Charme 2013 verkiezing - Fotoreportage


Amsterdam Zuidoost - Voor Miss Mundo en GetMixed.fm - Zaterdag 19 november is de 19-jarige studente criminologie Sareena Parmesardien gekozen tot Miss Charme 2013. Ze volgt daarmee Miss Maybeline op en wordt een jaar lang de ambassadrice van Stadsdeel Zuidoost. GetMixed.fm was back-stage bij de verkiezing. Miss Sareena: “Op het podium heb ik nooit gedacht dat ik zou winnen. Ik was aan het nadenken over het moment dat ik de winnares kon feliciteren.” 

Maar dan valt haar naam als winnares. Miss Sareena: “Toen ik besefte dat ik gewonnen had was ik alleen maar blij en trots op mezelf en alle andere Miss Charme kandidaten. Op wat we bereikt hadden. Daarnaast heeft het mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven.” 

Zelfvertrouwen
Wat heb je allemaal geleerd? Miss Sareena: “Onder andere hoe mijzelf op een goede manier te presenteren. En dat ik nooit moet twijfelen aan mezelf.” Wat verwacht je te gaan leren? Miss Sareena: “Nog meer zelfvertrouwen te krijgen. En hoe ik sneller contact kan leggen, aangezien ik dat nog niet zo gemakkelijk kan. Ook dat heb ik geleerd de afgelopen periode en dat leerproces zal waarschijnlijk alleen maar doorgaan het aankomende jaar.”

Blijven doorzetten
Miss Sareena: “Daarnaast krijg ik de kans om te laten zien wie ik ben en wat ik voor Zuidoost kan betekenen. Ik wil graag jongeren stimuleren en motiveren om het uiterste uit zich zelf te halen. Ik heb geleerd van alle minpunten in mijn leven en ingezien dat ik moet blijven doorzetten. Laat je nooit uit het veld slaan door struikelblokken in het leven. Leer ervan en zet ze om naar iets positiefs. That’s the key to success.” 

Jezelf goed presenteren
Wat hebben de verkiezingen betekend voor de andere kandidaten? Elise Eudoxie: “Mijn deelname heb ik ervaren als een leuk en gezellig avontuur. Veel leuke mensen ontmoet en veel meegemaakt. Ik heb leren netwerken en hoe gebruik te maken van ‘mijn doen en kunnen’.” 

Tiffany Bendt: “Ik heb geleerd hoe ik mezelf moet presenteren en hoe ik moet debatteren. Miss Charme was een hele leuke ervaring met leuke meiden. Iedereen steunde elkaar en ik had een hele lieve Miss Moeder, Irene Lips. Een lieve spontane vrouw die haar werk met liefde doet.” 

Latonya Linkers: “Het is een speciale belevenis die ik iedere jonge dame uit de Bijlmer toewens. Ik werd gekoppeld aan Jeritza Toney en heb geleerd hoe ik mensen moet benaderen op hun eigen niveau, jong en oud." 

Alleen maar winnaars
Wat raden jullie jonge meiden aan die nadenken of ze volgend jaar ook mee willen doen?
Elise Eudoxie: “Ik raad alle dames aan die twijfelen om volgend jaar mee te doen om gewoon mee te doen en het te proberen. Je hebt niks re verliezen, je kan alleen maar winnen.” 

Tiffany Bendt: “Ik raad de meisjes die twijfelen aan om volgend jaar mee te doen om het gewoon te doen. Je wordt een hele ervaring rijker en dat kan niemand je afnemen. En de dingen die je leert, kan je op school en werk goed gebruiken.”

Latonya Linkers: “Voor de dames die aankomend jaar mee willen doe maar nog twijfelen… Soms moet je springen in het diepe om te leren zwemmen. Ik kon al zwemmen maar nu kan ik baantjes trekken."


©Auke VanderHoek, all rights reserved, 2013
Geen opmerkingen: