maandag 22 oktober 2012

Ruzies, dat nooit meerAmsterdam Zuidoost - Ruzies, dat nooit meer - Mijn buurman veegt zijn stoep en ik zit op mijn stoep in de zon De Volkskrant te lezen. Even genieten tussen twee interviews door van de najaarszon. Broodje erbij. Paar huizen verder is er ruzie. De vader is duidelijk te verstaan. Geschreeuw, gescheld en veel emoties. Buurman en ik kijken elkaar even aan. Schudden onze hoofden. “Dat is niet leuk voor de kinderen,” zeg ik. 

De moeder hoor ik janken. Daar gaat duidelijk iemand door het lint. Zulke ruzies heb ik ook gehad. Dat ik stond te schreeuwen en te janken. Hoe goed men de schijn ook ophoudt, iedereen heeft zulke ruzies weleens. Vechten doet hechten luidt het spreekwoord. Als het te veel vechten wordt, is het beter om te scheiden, uit elkaar te gaan. Ook niet makkelijk. Maar anders blijf je elkaar pijn doen en nog erger, de kinderen tussen beiden doe je pijn. 

Soms krab ik me weleens achter mijn oren. En vraag ik me af hoe ik nu verder moet als single na mijn eigen break-up? Samen zijn is in vele gevallen leuker en fijner. Om lief te hebben en van gehouden worden is heerlijk. Maar zulke ruzies? Nee, dat nooit meer. Dat wil ik zover mogelijk achter me laten. Ik hoop dat zij het ook kunnen. Heb elkaar lief en anders laat elkaar.   

Auke©2012 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: