zaterdag 27 oktober 2012

Doe ik het wel goed?

Jelle op het strand van Seme New Beach, Limbe, Kameroen

Amsterdam Zuidoost - Zoals zovele anderen zit ik me zo nu en dan af te vragen of ik het allemaal wel goed heb gedaan en doe in het leven. Heb ik dat? Had ik niet beter dit of dat kunnen doen? Waarom ben ik nu niet daar en met hen? Was het makkelijker als het zus en zo was? Wat is allemaal niet gelukt? En dan kan ik in paniek raken over alles wat ik niet heb, waar ik niet ben, wat ik niet kan en waar en bij wie ik allemaal niet meetel. 

Maar dan denk ik wat ik allemaal wel heb, wat ik wel kan, wat ik heb gedaan en heb bereikt. Wie ik ken en wie ik lief heb. En dan keert de rust weer in mij terug. Geef ik mezelf een schouderklopje en zeg tegen mezelf dat ik niks te klagen heb. En dan ben ik het ook nog een keer met mezelf eens. Gebeurt ook niet altijd. Mijn eigen interne monologen monden nog weleens uit in een Babylonische spraakverwarring met dt. En dan zie ik een foto als deze en lach ik oprecht gelukkig. Heb jij dat ook weleens?
©2012 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: