woensdag 9 mei 2012

Swingend het leven vertellen op 27 paar schoenen


Jeannine la Rose - Pure Attention

Amsterdam Zuidoost - Voor de stadsdeelkrant - Op het podium van het Bijlmerpark Theater staat zangeres Jeannine la Rose samen met haar zevenkoppige band en 27 paar schoenen. Klaar om het land te veroveren met haar nieuwe show Pure Attention. Ze legt uit: “De schoenen staan symbool voor mijn vriendinnen. Een vriendin die naar je luistert, één om mee uit te gaan, één om mee te praten over het leven. Elke schoen geeft je een ander gevoel, je gaat je anders gedragen, net zoals met vriendinnen dus”. 


Jeannine la Rose, is dat niet familie van? Ja, ze is het nichtje van de stadsdeelvoorzitter. Is het dan wel zuiver om juist aan haar show aandacht te geven in de stadsdeelkrant? Alleen als ze deze aandacht dubbel en dwars waar kan maken. Ze staat haar mannetje  met een daverende muzikale show aangekleed met cabaret waar elke vrouw, elke echtgenoot en vriendje zich helemaal in kunnen herkennen. De liefde voor het leven maar ook de onzekerheden en teleurstellingen verpakt in swingende muziek en aan elkaar gepraat met behulp van haar grote verslaving: schoenen.
Ze is een sexy vrouw vol vertrouwen op haar Nola’s: hoge zwart-rode leren laarzen. Ze legt uit aan het publiek wat een ‘tjoerie’ is en vertelt: “Ik kwam mijn ex tegen. Hij zei ‘jij was de ware… in de keuken’”. En op haar teken maakt de hele zaal een ‘tjoerie’. Aan het eind van de show loopt ze op blote voeten en in een rok waarin haar leven is verwerkt. “Stukjes van mijn schooluniform uit Suriname, stropdas van mijn vader, de rode draad stelt mijn moeder voor en het stukje Delfts blauw staat voor Nederland dat me een opleiding en kansen gaf,” legt Jeannine uit. 
Van wie zijn de grote zwarte mannenschoenen aan het einde? “Van mijn droomprins? Is hij er al? Of zal die niet komen? Wie weet? Dat blijft een vraag,” vertelt Jeannine achter de schermen na afloop. En de andere vraag of ze aandacht in deze krant terecht verdiend heeft? Ja, ze levert een avondvullende show van hoge kwaliteit. Ze gaat nu toeren door het land en komt hopelijk weer terug in het Bijlmerpark Theater. Het is nu eerder de vraag: ‘Jeannine la Rose, heeft zij niet ergens een oom die iets doet in de lokale politiek?’

*express niet uitgelegd wat een tjoerie is. Als men dat niet weet, komt men ook niet uit Zuidoost. En anders even aan de mede bewoners vragen.Jeannine en haar Nola's

©2012 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: