maandag 2 april 2012

Wij Voor Ons - Lawaai protest


Initiatiefnemer Angelo Bromet spreekt, actrice en cabaretier Jetty Mathurin
en stadsdeelvoorzitter Marcel la Rose knuffelen.
Amsterdam Zuidoost - Anton de Komplein - “Al stond ik hier in mijn eentje, dan was het voor mij al een succes. Want ik wil laten horen dat ik niet in stilte afkeur wat er is gebeurt,” spreekt Angelo Bromet door de megafoon. Hij is de initiatiefnemer van het lawaaiprotest op 1 april 2012 om 15.00 op het Anton de Komplein. 
Angelo Bromet staat niet alleen. Samen met hem laten ook anderen uit Zuidoost uit de politiek, cultuur en handel hun protest geluid horen. Het protest is een uiting van woede van bewoners aan bewoners en aan de pers dat bewoners niet meer stilzwijgend moet afkeuren dat bij sommige in Zuidoost het vuurwapenbezit, gebruik en geweld een normale gang van zaken is. 
De aanleidingen zijn de moord op een 38-jarige man met die werd doodgeschoten op het Vreelandplein op zondag 25 maart. En het neerschieten van de eigenaar van Café De Brandhoek in de Amsterdamse Poort en de twee vuurgevechten die daarop volgde tussen de verdachte en de politie op de Bijlmerdreef en in de kleine K-Buurt op maandag 26 maart.


Marcel la Rose (PvdA), Obahiagbon (D66-OZO) en Ahmed Marcouch (PvdA)Muriel Dalgliesh, mevr. Arnhem (PvdA) praten met Urwin Vyent (GroenLinks)

Stadsdeelvoorzitter Marcel la Rose

Jetty Mathurin
Kno'Ledge Cesare

©2012 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: