maandag 5 maart 2012

Prullenmand is een gevaarlijke verhuisdoos


Gevaarlijke verhuisdoos: de prullenmand


“In het archief!”, roep ik weleens als iemand mij vraagt waar ik iets gelaten heb. Dan bedoel ik vaak dat ik het heb weggegooid. Een vorm van ‘archiveren’. Ik heb daarnaast ook wel een archief, zoals mijn vader had, waarin ik daadwerkelijk dingen bewaar. 

Nu moest ik mijn kantoor omgooien, de keukentafel-van-mijn-moeder moest uit de keuken en in mijn kantoor, en het bureau in mijn kantoor moest weg en opgeborgen worden in de fotostudio, omdat de keukentafel-van-mijn-moeder in het kantoor veel beter werkt. En Truus™ voor haar uitzet een koelkast en eettafel heeft geregeld die voor de time being ergens moeten staan…
Met een Truus™ in huis vraagt dat om creatief handelen en een dosis geduld waar ik U tegen zeg. Al zeg ik het zelf. Een handje krijg ik niet en een hoop gezeik is de ‘sugar coating on top’. 
Dus een soort rotatie spel van stapels van van alles. Ik heb het vaker gedaan. Waar laat ik ‘de-stapel-werk-en-levende-administratie’? De prullenmand was nog leeg. Mooi. Alles bij elkaar met twee handvaten. Addertje onder het gras: Ik heb me best moeten doen om vandaag niet per ongeluk de prullenmand te legen in de vuilniszak (tot 4 keer toe). Tot nu toe is dat gelukt. Nu Mentor Max™ op mijn werk los laten. Al met al, het kantoor is een betere werkplek geworden. Goede plek. Nu het werk nog. ©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: