woensdag 14 maart 2012

De Duivel gaat weer open!


Download deze foto op hi-res om zelf een afdruk op 20x30cm te maken.

Amsterdam Zuidoost - De benefietavond op zondag 18 maart a.s. was bedoeld om de roep om De Duivel weer open te krijgen kracht bij te zetten. Maar het wordt een groot benefietfeest. De Duivel opent de deuren een dag later. Waar een ieder, behalve pannenkoeken dus, weer welkom is om languit, vrijuit, ongegeneerd en tot ieders vermaak te worstelen met de beruchte klapdeurtjes en te genieten van goede muziek.
Café De Duivel is op bevel van de burgermeester drie maanden dicht geweest. Aanleiding was een pannenkoek van buiten die iets stoms uithaalde. Hij schoot iemand neer in het café. Het had elke horeca ondernemer kunnen overkomen. Het overkwam onze vriend Daniel Eeuwens. Daniel heeft drie maanden zonder inkomsten maar wel met doorlopende kosten gezeten. Dat was zeer zwaar. Op het benefietfeest wordt zoveel mogelijk geld opgehaald om Daniel en zijn partner te kunnen steunen en zo de financiële schade enigszins op te vangen. Voor het programma en andere acties, zie de links hieronder of die in de reacties op Facebook staan vermeld. 
Vandaar dat er ook geen gastenlijst is aanstaande zondag in de Melkweg. Iedereen levert een bijdrage en gierigheid of ego-tripperij wordt niet gewaardeerd, om het zachtjes uit te drukken. Artiesten treden zonder vergoeding en uit liefde voor De Duivel op. Diverse kunstenaars hebben kunstwerken gedoneerd aan Daniel. De opbrengst bij de verkoop van de werken is voor Daniel.
Café De Duivel staat nationaal en internationaal bekend als de huiskamer van de Hip Hop gemeenschap waar liefhebbers, kunstenaars, muzikanten, acteurs, ondernemers… noem maar op, over de vloer kwamen en komen. Op 27 december 2011 maakte Henk Schiffmacher een grote tekening op de houten platen waarmee het café letterlijk was dicht gespijkerd. Velen vrienden van De Duivel zetten ook hun handtekening op het nu historische kunstwerk. 


Diverse ouders die al jaren in de bijna twintig jarige café komen namen hun kinderen mee. Ook zij zetten hun handtekening. Een vaker gehoorde uitspraak is dat ze graag hebben dat hun kinderen dadelijk ook een biertje gaan doen in de Duivel als zij beginnen met uit te gaan. En dat De Duivel een plek is die ze kennen, weten dat het veilig is en weten dat er een oogje in het zeil wordt gehouden op hun kroost.
Auke VanderHoek - supporter van De Duivel


De link om de bovenstaande foto te downloaden om zelf af te drukken:©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: