woensdag 14 maart 2012

AanZet voor personele meerwaarde, BNI-BAZ


20 aanbevelingen werden er gedaan deze ochtend. 

Commercieel - Amsterdam Zuidoost - De BNI-BAZ groep heette deze ochtend wederom een tiental gasten welkom bij hun wekelijkse zakelijk netwerk ontbijt in het Regardz Centre Planetarium. Iedereen deed een elevator pitch waarin hij of zij vertelde wat hij levert en naar wie hij of zij opzoek is deze week. Dat leverde 22 aanbevelingen op. En Ferry Moenna, van AanZet, gaf de tien minuten bedrijfspresentatie.

Elk BN-BAZ lid en gast kijkt dan in zijn eigen persoonlijke en zakelijk netwerk of hij iemand kent waarmee hij de anderen in contact kan brengen. Als je persoonlijk geïntroduceerd wordt is dat een warme aanbeveling. Dit is altijd vele malen beter dan koud verkopen door onaangekondigd op te bellen of binnen te lopen. 

Bedrijfspresentatie
Deze week presenteerde Ferry Moenna, algemeen directeur van AanZet -voor personele meerwaarde!- zijn bedrijf in de tien minuten bedrijfspresentatie. Elke week houdt één lid deze presentatie waardoor iedereen een beter beeld krijgt wat voor dienst zijn bedrijf levert en hoe deze te kunnen vertegenwoordigen.  

Aantekeningen worden gemaakt: wie is naar wie opzoek?

Kwaliteit van ervaren personeel
AanZet schakel je in om de kwaliteit van het personeel en de organisatie binnen bedrijven te verbeteren. Personeel reïntegreren bij ziekteverzuim is hun specialiteit. Dat kan weer binnen het oorspronkelijke bedrijf of door hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan elders. Ze zijn daarbij zeer goed instaat de meerwaarde van ouder en meer ervaren personeel onder de aandacht te brengen. 
Harde cijfers
Bart Boschman, van Symfonique, wist met harde cijfers het beste verkoopargument duidelijk te maken: “Als bedrijf moet je een ziek personeelslid twee jaar doorbetalen. En je best doen om hem te reïntegreren. Het UWV kijkt of je dat wel of niet op tijd hebt gedaan. En zo niet geeft het je een boete. Namelijk een extra jaar salaris doorbetalen met de socialelasten. Als je werknemer 80.000,- per jaar kost. Dan betaal je al gauw 120.000,-. Ferry, met AanZet inschakelen, is zeker goedkoper.”
Nieuwe huisstijl
Met trots liet Ferry Moenna ook de nieuwe huisstijl zien van zijn bedrijf. Gemaakt door BNI-BAZ lid Siebe Douma. Zijn bedrijf Garlic is gespecialiseerd grafische vormgeving. Jeroen Hermans van Multicopy Zuidoost drukte de kaartjes. De nieuwe businesskaartjes vonden gretig aftrek. Elk BNI-BAZ lid heeft een kleine map met van ieder vier businesskaartjes. Op die manier kunnen de leden overal en altijd hun medeleden warm aanbevelen. 
Siebe Douma van Garlic en Juantita Sno van Mi Swiet Sani catering

Over BNI-BAZ
Op het moment dat een vraag naar een product of dienst gesteld wordt: ‘Wie kan dat leveren, wie kan het oplossen, wie moet ik bellen?’ Dan moet jouw businesskaartje worden overhandigd met een warme aanbeveling: “Weet je wie jij nodig hebt en moet bellen? Deze!” Een aanbeveling door een vertrouwde zakenrelatie die jou en je product kent is geld waard. Wil je als gast eens aanschuiven? Laat jezelf dan uitnodigen door één van de leden.
Meer info: ©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: