woensdag 14 maart 2012

9e In The Picture FestivalIngezonden persbericht - Amsterdam Zuidoost - Zondag 11 maart 2012 sloot de 9e editie van het meerdaagse amateurtheaterfestival In the Picture Festival (ITP9) af met bomvolle zalen, studio's en een sfeervolle foyer. 150 groepen en jonge makers deelden hun kunst met ons. Het festival omvatte naast voorstellingen, masterclasses, workshops, gastoptredens en uitwisselingen ook een tentoonstelling, beeldende kunst, poëzie en culinaire specialiteiten.

Officiële opening met een sfeervolle foyer

Tijdens de opening van In the Picture Festival 2012 op donderdag 8 maart jl. werd het overweldigende aantal bezoekers feestelijk onthaald door onder meer Justin Samgar (Poetry), VOICED (een warme zangontvangst), Rutoe Toneelgroep en Circus Elleboog.
De foyer was getransformeerd tot een podium met schilderijen van Wilgo Brewster en Monique Voorn- Schulz, de winnaars van MIJN KUNST 2011. Alvorens de grote zaal te betreden werd het publiek op onverwachte momenten verrast en geïnspireerd door artistiek inhoudelijk aparte en verassende acts/monologen van acteurs en actrices van TRY POETRY. Deze actrices en acteurs zijn aangesloten bij het project H23426 in Heesterveld Amsterdam Zuidoost. Koks en kunstenaars van hetzelfde project verzorgden een groot deel van de inrichting van het foyer. Het publiek werd meegenomen in de wereld van Marcel Duchkamp. In zijn werk worden alledaagse voorwerpen zoals tafels, stoelen en servies kunstobjecten. Culinaire activiteiten, kunst en theater vormden een bijzondere combinatie.
Hoogtepunten
In the Picture Festival heeft 4 dagen lang het publiek uitgenodigd om te proeven van de amateurkunst van talenten uit Zuidoost en omgeving. Een aantal hoogtepunten:
  • Bijlmer Bijlmer: theatervoorstelling van zes groepen uit Zuidoost onder leiding van Otmar Watson.
  • Famia: theatervoorstelling van de getalenteerde Collin Schorea.
  • De Niet Meer Zo Piep Show met ROC jongerenband uit Zuidoost.
  • AM & AM: theaterstuk van Muna Shirwa.
UITGELICHT! MIX 'N MEET
Op zaterdag 10 maart jl. vond tijdens het In The Picture Festival een grensverleggende uitwisseling plaats. Uniek vanwege de ongekende samenstelling. De dag werd gehost door Raymi Sambo. Deelnemers van het Rotterdams Wijktheater, Frascati Jongerenproducties, Jong Rast, Untold, Youth Connection, Stichting Dansgroep Deja Vu, Ethnical File Chapter I, Poetry Circle en Five o’Clock Class mochten de eigenheid van elkaars kunstprojecten (theater, dans, muziek en poëzie) inclusief de sfeer en de stijl waarbinnen deze tot stand komen, ervaren en samen het onbekende ontdekken. Kortom, een uitzonderlijke dynamiek!
Festivalorganisator Tessa van Lier kijkt met tevredenheid terug op een energieke 9de editie van In the Picture Festival 2012: “We geven jonge makers en groepen een podium. Ze laten zien wat hen motiveert en inspireert om kunst te beoefenen vanuit een passie. Het festival biedt de mogelijkheid de pracht van kunst in al zijn facetten te kunnen delen en te laten zien. Het introduceren van deze talenten is een ultieme beleving voor iedereen die de amateurkunst een warm hart toedraagt en de unieke ervaring met verschillende disciplines bij elkaar in de Bijlmer, in Amsterdam Zuidoost en omgeving!"
Volgend jaar vindt In the Picture Festival ofwel ITP10 plaats in Maart 2013…
Voor meer informatie over In the Picture Festival 2012 of huidige programmeringen, zie www.bijlmerparktheater.nl.


Geen opmerkingen: