dinsdag 20 december 2011

Ajax opent Cruyff Court in de E-Buurt


Amsterdam Zuidoost - Voor de Stadsdeelkrant - Met penalty’s wint het team van basisschool De Polsstok van het team van basisschool Al Soefa. Nu mogen zij het opnemen tegen het D1 team van het echte Ajax. Dat verliezen ze met 1-2. De trotse verliezers: “We hebben verloren maar wel tegen Ajax gespeeld. En we hebben één keer gescoord!”
De kinderen, leraren en ouders vinden het fantastisch dat het grote Ajax het Cruyff Court in de E-Buurt officieel komt openen. Portefeuillehouder Emile Jaensch geeft Ajax hierbij een voorzetje. Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Kenneth Vermeer, Nicolas Boilesen en Vurnon Anita trekken veel media-aandacht. 

Als de camera- ploegen van de nationale tv-zenders ze al niet belagen in hun jacht op een ‘quote’, zijn het wel de dol-enthousiaste schoolkinderen die handtekeningen willen. Leraar Joost Koekenbier: “Het is een teken van maatschappelijke betrokkenheid van Ajax. Natuurlijk is het ook goede reclame. Maar de kin- deren zien waar het toe kan leiden.” Naar het hele grote voetbalveld in de Amsterdam ArenA. Joost: “En het is ook allemaal hartstikke leuk!”
©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: