dinsdag 1 november 2011

VVD+GroenLinks werken aan homo-emancipatie


VVD fractievoorzitter Eddy Meyer opende de eerste
Roze Maandag in Eetcafé 100% Zuidoost
Amsterdam Zuidoost - persbericht VVD+GroenLinks - Op maandag 7 november wordt voor het eerst een homo-emancipatie notitie gepresenteerd door de VVD en GroenLinks Amsterdam Zuidoost. Met deze notitie komen de coalitiepartners VVD en GroenLinks met concrete en haalbare beleidsvoorstellen. De presentatie vindt plaats op maandag 7 november in Café 100% Zuidoost om 19:00 uur. De inloop is vanaf 18:00 uur. 


Het blijkt dat jonge allochtone homoseksuelen, lesbiennes en transgenders relatief vaak ernstige problemen hebben (uitsluiting, discriminatie, geweld, fysieke en psychische problemen). Ook homoseksuele ouderen en vrouwen hebben te maken met ernstige vereenzaming en problemen. 


De emancipatie van homoseksuelen, lesbiennes en transgenders loopt in Amsterdam Zuidoost  achter. Met deze notitie komen de coalitiepartners VVD en GroenLinks met concrete en haalbare beleidsvoorstellen. De notitie wordt overhandigd aan portefeuillehouder Muriël Dalgliesh en aan de voorzitter van de raad Mala Eckhard.


Tijdens de presentatie op 7 november zijn een aantal hard-copy exemplaren beschikbaar. Locatie: Café 100 % Zuidoost. Bijlmerplein 367a (Winkelcentrum Amsterdamse Poort 1102 DK Amsterdam Zuidoost)


Zoals bekend, herbergt Zuidoost een diversiteit aan bevolkingsgroepen die  vreedzaam naast en met elkaar leven. Echter, als het gaat om homoseksualiteit in gezinnen met een niet westerse achtergrond heerst er bij vrijwel alle bevolkingsgroepen in Amsterdam Zuidoost een taboe op het onderwerp. 
Indieners en opstellers van de notitie: 
Eddy Meyer, fractievoorzitter VVD-Amsterdam Zuidoost en Simion Blom, raadslid GroenLinks-Amsterdam Zuidoost


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: