vrijdag 30 september 2011

Local Hero Jeffrey Croese/Vinger.nl en Mijn Kunst

Amsterdam Zuidoost - Persbericht - Lokale professionals en non-professionals krijgen podium in CBK Zuidoost. Op donderdag 6 oktober om 17 uur opent Urwin Vyent, portefeuillehouder cultuur van Stadsdeel Zuidoost, twee tentoonstellingen in CBK Zuidoost. In de serie Local Heroes presenteert Vinger.nl /Jeffrey Croese de installatie Fat Brother is Watching You. 

In Mijn Kunst, het open podium voor non-professionals, maken 40 deelnemers gebruik van de gelegenheid om hun werk te tonen. De exposities zijn te zien t/m 3 november.

Local Hero: Jeffrey Croese/Vinger.nl 
Jeffrey Croese groeide op in Amsterdam Zuidoost en woont en werkt er nog altijd. Hij maakte 'Fat Brother is watching You' speciaal voor Local Hero. In dit project experimenteert hij met verschillende vormen van registratie en onderzoekt hij wat publiek of privé is. Croese plaatst het publieke en private beeld van zijn bestaan tegenover elkaar. Beveiligingscamera’s, zijn vertaling ven het publieke oog, legden deze zomer de activiteiten voor de kunstmanifestatie FATFORM vast. Ook die van hem. Hier tegenover deelt Croese zijn privé-leven door middel van registraties met de iPhone. De vraag rijst of de twee registraties inhoudelijk überhaupt nog veel verschillen.

Local Heroes is een serie van CBK Zuidoost, waarin kunstenaars die wonen en/of werken in Zuidoost zich presenteren.

Mijn Kunst 2011
Mijn Kunst is een succesvol open podium voor beeldende kunst van non-professionals. Deze non-professionals hebben steeds vaker een eigen website. Toch blijft hun werk meestal onzichtbaar voor het grote publiek. Om lokaal talent te stimuleren en zichtbaar te maken biedt CBK Zuidoost voor de derde keer de gelegenheid om deze kunst te tonen. Tientallen bewoners van Zuidoost en omstreken laten hun werk zien.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen stemmen op hun favoriet. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, kwaliteit en materiaalgebruik. De uitreiking van zowel de publieksprijs als de juryprijs vindt plaats tijdens de finissage op donderdag 3 november.
©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: