zondag 11 september 2011

Graf en graven…

Opa/Pa's naam is gebeiteld in de zwerfkei op het familiegraf.
Met de jaren worden de letters beter zichtbaar.
Oranjewoud - Heerenveen - Friesland - 's Ochtends zijn Jelle en ik naar Heerenveen gereden. Het graf van Opa/Pa schoongemaakt. Daarna bloemist gezocht en gevonden in de stad. Teruggegaan. Drie rozen, ook namens Quinta, neergezet. Rustig gezeten, met elkaar gepraat en naar andere zerken gekeken. 

Bij andere graven de plantjes en bloemetjes rechtop gezet. Genoten van het buitenzijn en de rust. En ook nog uitgelaten tikkertje gespeeld. Een begraafplaats leent zich daar eigenlijk best wel goed voor. 


En ik had eigenlijk wel heel veel behoefte om Oma Petra (Ma) en Opa Miel (stiefpa Emiel) te zien. Het is bijna een jaar geleden dat Opa/Pa overleed op 10-10-2010 - hij kende zijn zonen dus koos een goed te onthouden datum - Beetje emotioneel zwaardere tijd, hoort bij het verwerken.

Dus hop, in de dame, La Grande XM, onderweg colaatje en M&M's… en plof. Op het strand van Renesse kastelen bouwen. Daarna pizza eten met Opa Miel. Oma Petra had de dag daarvoor een verkeerde mossel gegeten, di'mama deed en at dus niks…

Amsterdam Zuidoost - Heerenveen - Renesse - Amsterdam Zuidoost… Voor iedereen die dat gekkenwerk vindt. Bedenk wat voor voorrecht het is om het te kunnen doen. Vooral als grootste deel van onze geliefde familie op een ander continent woont.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: