zaterdag 27 augustus 2011

Terug in NL: regen en house… yech!


Haarlem - Mysteryland - And the road goes on… Echt serieus, vier dagen Hip Hop Kemp en mijn Nike’s zijn een beetje stoffig. Een week later, twee uur op Mysteryland en ze willen erg graag naar huis. De Nike’s en de koude natte voeten in ze. Tijdens de heenweg dacht ik dat ik mijn kistjes, army boots, achterin de auto had staan. Niet dus.

Thuis bij de voordeur, op straat dus, de schoenen en broek uittrekken. Mijn vrouw doet me wat als ik ook maar één zandkorrel naar binnen breng. Kom ik nu aan: "Honey, I’m home!" Het antwoord dat ze mij gaf, bij het zien van mijn spijkerbroek die ik in de achtertuin legde, is hier niet voor herhaling vatbaar.


Maar 'we' (AQ & JPK On The Road…to Hip Hop Kemp 2012) waren dus weer on the road met DJ Jane Doe. Ze moest daar draaien. In de Sfeermakerstent was er ruimte voor Hip Hop muziek. Het succes van de afdeling Hip Hop viel een beetje in het water. Alleen doordat het ging regenen stroomde de tent vol met gasten.


Neemt niet weg dat we wel weer gelachen hebben en allemaal inspirerende dingen zagen. Het ééndagsfestival Mysteryland is zeer goed georganiseerd. Strakke en service verlenende beveiliging en organisatie. Mensenmassa's werden geordend in banen geleid. Het terrein was zeer indrukwekkend aangekleed met goede horeca. Met ook gescheiden afval inzameling en een consumptie munt voor 10 lege plastic bekers.'t Is alleen dat ik helemaal de verkeerde kriebels krijg van mensen massa's met een slok op en boem boem boem muziek. Vooral als het zodanig hard is dat ik zelfs met oordoppen in, niet eens iemand kan verstaan.

Na het optreden van Jane Doe maar naar huis gereden. Warme sokken, droge kisten (army boots) aangetrokken, de tentstokken van de tent voor volgend jaar Hip Hop Kemp 2012 gemaakt (dit jaar bleken ze gebroken te zijn na Hip Hop Kemp). 's Avonds terug naar de artiesteningang gereden en DJ Jane Doe met zus en vriendin opgehaald. Na hen thuis te hebben gedropt zelf thuis aangekomen. Kop thee ingeschonken en kom tot de ontdekking dat mijn vrouw mijn Nike's helemaal schoon heeft gemaakt. Das lief.


Auke


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: