vrijdag 5 augustus 2011

Starbucks: kleine 20 gulden voor 2 bijna waterijsjes

Starbucks milkshake: lekker is anders
Amsterdam Zuidoost - Station Amsterdam Bijlmer ArenA - Achttien gulden en zeventig cent weggooien. Of te wel voor € 8,50 twee milkshakes, een vanille en aardbei milkshake, bij de nieuwe Starbucks in Amsterdam Zuidoost. De eerste beste milkshake van de patatkraam op de hoek smaakt beter dan deze twee Amerikaanse waterijsjes: veel poeha en geen smaak.

Jelle, mijn 9 jarige zoon, en ik proberen de nieuwe Starbucks uit in het Bijlmer ArenA Station. Vroeger zat hier Douwe Egberts Koffiecafé. Een helder verlichte koffiehoek onder de treinsporen in de stationshal. Waar we graag even een cappuccino en een warme choco deden. In één van de luie stoelen of aan de grote leestafel mensen kijken, boekje lezen of wachten op afspraken. Maar dat was vroeger.


Het nieuwe interieur doet denken aan een oude bruine kroeg, maar dan zonder bier, weggestopt in een hoek van het station. Niet echt uitnodigend als er vele alternatieven aanwezig zijn in het daglicht of, als het meezit, in de stralende zon.

Gelukkig is het oude personeel, Max, Mac en Chantal, niet vervangen. Alleen uitgebreid. Met de warme zelfde klantvriendelijkheid wordt alles bereid. Maar de twee milkshakes, volgens strikt voorgeschreven recept, vallen letterlijk vies tegen. Ik doe mijn best. De aardbei milkshake van Jelle heeft nog iets van smaak. Die van mij smaakt naar ijs, bevroren water, met slagroom erop. Waar is de lepel, by the way? Met een rietje is het weinig genieten van de slagroom en moet ik Jelle’s kin en neus schoonpoetsen.


Max vraagt naar mijn bevinding. Jammer om te zeggen dat ik het niks vind. Prompt wordt er een nieuwe milkshake met extra vanille gemaakt. Heeft idd iets meer smaak. Maar smaakt nog steeds naar niks. Ik krijg nog wel een waardebon voor gratis koffie voor de volgende keer. En de welgemeende excuses dat het me niet beviel.

Terwijl we naar huis lopen probeer ik het bekertje helemaal leeg te drinken. Weggooien van eten is altijd zonde, zo ben ik opgevoed. Toch betrap ik me erop dat ik pissed off de driekwart volle beker in de vuilnisbak smijt na het omrekenen van € 8,50 naar ouderwetse guldens. Ik vloek in mijzelf: ‘Wat een rip-off! 18,70 of te wel bijna twintig gulden voor twee bekertjes mislukte waterijsjes.’ Nee, die Starbucks gaat het niet worden voor me. Gelukkig hebben we de nieuwe Bagels & Beans in de Shopperhal.©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: