vrijdag 19 augustus 2011

Left Brian hits the press

Odd Future hits the press
Hradec Králóve - Hip Hop Kemp 2011 - Odd Future’s Left Brain deelt een klap uit aan journalist. Onder het oog van JPK die het geluid heel goed opnam. Let op zijn lach. De mannen van Odd Future hadden geen zin in de opdringerige pers te woord te staan. Daarin hadden JPK en AQ niet een geheel onschuldige bijdrage.

AQ was (en is nog steeds) opzoek naar het Kameroense element bij Hip Hop Kemp. We reporten ook voor The Vanguard. De krant in Kameroen. AQ sprak een mede journalist aan met het uiterlijk van een West-Afrikaan. Heel erg fout om juist iemand aan te spreken naar aanleiding van zijn uiterlijk. Maar er lopen wel heel erg veel, bijna-alleen-maar, blanken rond. De beste mede-journalist woont in Londen en komt oorspronkelijk uit Ghana. Verkeerde land in dit geval.

Hij klaagde over dat hij Odd Future niet te spreken ging krijgen. Ze hadden geen zin in de pers. AQ: “Hunt them down de volgende keer dat je ze ziet. Camera en recht in hun smoel en zeggen dat je independent press uit Londen bent." Maar dan in het Engels. 

Vervolgens komen de mannen van Odd Future naar buiten. Geïrriteerd. En zijn er ook nog andere journalisten die zich, eerlijk gezegd, hinderlijk gedragen. AQ & JPK houden afstand. Anderen duwen camera’s in de gezichten en busje. JPK is lachend te horen op zijn eigen video opname (here the video): “Fuck us up!” Vervolgens van vliegt er een camera door de lucht van de niet-Kameroense-journalist. 


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: