zaterdag 20 augustus 2011

Dikke Vandalen, wij wachten op antwoord van dope rappers

Publiek aan rapper: 'Hier zet eens wat leuks op'
Hradec Králóve - Hip Hop Kemp 2011 - Dat het niet druk was daar konden ze niet veel aan doen. Als je geprogrammeerd wordt op 14.00 uur op de derde dag van het festival is dat een logisch gevolg van alle katers.

Wat wij mochten verwachten wisten we ook niet. De enige Nederlandse Hip Hop act op dit grootse festival… en niemand van ons die er ooit van gehoord had. Ja, we hebben de Dikke van Dale in de kast staan. Maar nu op het podium? Dan toch even gaan kijken of ze ons niet te kakken zetten.

Lekker dan. Inderdaad: vandalen. De enige Dutch MC’s komen op in een zelfgemaakte Adidas boerenoveralls op het podium. Doen we? “Wackness wordt overal afgestraft, waar je ook bent”, aldus Bufo. O.k. respect dat je als broekies een plekje hosselt op het main stage van Hip Hop Kemp. Daar mogen heel wat dope MC’s uit ons land een pikkie aan zuigen. En de meevaller: De Dikke Vandalen met-een-DJ-die-niet-zijn-hoofd -kan-bangen-op-de-maat, stonden om 14.00 terwijl de 21.975 bezoekers nog in de tent lagen te meuren.

Rest ons de vraag: wat is de photo caption? Rapper deelt zijn CD’s uit aan het publiek. Of publiek geeft een cd aan rapper ‘hier, zet eens wat leuks op.’

©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: