maandag 11 juli 2011

Maandagochtend shit


Amsterdam Zuidoost - Shopperhal - Even alle dagelijkse shit bespreken, wandeling maken en koffie doen. Dat is een goed begin om de week te beginnen. Met goede vriendin en collega zzp-er Alona en haar hond Neena wandelen we via de velden van de D-Buurt in het zonnetje naar de Bagels & Beans in de Shopperhal. Ondertussen wat foto's maken.

Lekker aan de grote cappuccino en de jus d’ Orange. Alona neemt daarbij ook een bagel ontbijt. Neena krijgt een bak water. En ik bedenk dat ik even mijn ochtendbolus er uit moet gooien. Ik had thuis al flink ontbeten.

De Shopperhal is een bazar met daarin allemaal kleine winkels, één Vomar en eettentjes. Waarvan een aantal, zoals Bagel & Beans, geen eigen WC hebben. Daarentegen runt een oudere vriendelijke dame een hele goede openbare toiletservice. Kosten € 0,50. Heb ik alleen geen kleingeld op zak. Shit! Leg mijn probleem uit en vraag om vijftig cent aan de beste man van de Bagels & Beans. Geen probleem. Met vijftig cent op zak op pad naar de wc. Shit! Die is nog dicht. Maandagochtend en de meeste winkels in de Shopperhal zijn nog dicht…

De beste man van Bagels & Beans zegt dat ik naar het toilet kan van het grotere Turkse restaurant schuin tegenover zijn toko. O.k. dan, op naar die pot. Het kan. Ik ga zitten en gooi het eruit. En ik zie dat een totaal van anderhalf wc-papier-velletje aanwezig zijn. Shit! Nergens een reserverol. Heel efficiënt gebruik ik het papier. De rest met de hand. Dat kon, zittend op de pot kon ik zo bij het fonteintje. Klaar, broek omhoog met mijn linkerhand en dan goed de handen wassen. Zeep is op.
Natuur in de E-Buurt
Velden in de D-Buurt
Aangenaam verrast: Kno'ledge Cesare op de Loesje toer


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: