zaterdag 9 juli 2011

Hip Hop Kemp 2011: Tent test


Amsterdam - Camping Sporenburg aka JPK’s voortuin - Verslag van het verslag maken van de AQ en JPK’s road trip naar Hip Hop Kemp 2011. Ken je het verhaal van JPK en AQ die naar Hip Hop Kemp in Tsjechië gingen? Nou, die gingen niet… Dat was lang het verhaal en de running gag tot eigen vermaak van de heren gonzo reporters.

Een aantal jaren geleden deed JPK hard zijn best om naar Hip Hop Kemp te komen. Ivm met een freelance klus kon hij niet de tijd vrij nemen om met de trein te gaan. En het vliegtuig had niet het juiste vluchtschema. Wat dan? Met de auto! Maar in je eentje 950+ km aan één stuk rijden? Dat is niet te doen. AQ hoorde destijds JPK’s dilemma aan. En zei: “Ik heb geen opdrachten lopen dus geen problemen met werkroosters. Ook geen geld, by the way, maar dus wel de tijd. Ik rij je wel daarheen.”

In een week tijd werden alle mogelijkheden om een auto te huren geprobeerd. Het lukte niet. Dit jaar 2011 borrelde het weer op. En verrek: AQ heeft een Auto. Een Citroën XM Break. Dus bedachten JPK en AQ: (A) We hebben een auto. In dit geval een voiture, een echte dame. (B) Groot genoeg om zeer comfortabel lange reizen te maken. Relax en comfort is a must. (C) Beide wat tijd en een beetje geld. Maw: poging nummer twee! Op naar Hip Hop Kemp in Tsjechië. En een goede voorbereiding is het halve werk.  Op zaterdag de tent testen in de voortuin van JPK ook wel Camping Sporenburg.

Dus:
1 Deurbel, check
2 Tent, check
3 Grondzeil, check
4 Keukentafel, check
5 Kantoortafel, check
6 Bureaustoelen, check
7 Lounge stoelen, check
8 Haringen, fail

JPK wilt het grondzeil vastzetten in de grond. “Haringen?”, vraagt JP. AQ: “Euhm… die liggen nog in de fotostudio.” JPK: “Goed dat we een generale repetitie houden hier. In Tsjechië erachter komen dat de haringen in Amsterdam liggen is niet handig.” Goed, AQ springt in de dame. Haalt de haringen op. Bij terugkomst dan aan de slag. De timer aan: hoe lang duurt het om de tent op te zetten? 42 minuten en 37 seconden. Het afbreken en keurig inpakken, inclusief de haringen, in slechts 16 minuten en 24 seconden. Tussen het opbouwen en afbreken de bbq getest met Wendy, Ramses en Jelle. Dat duurde dan wel weer een paar uur. En daarin geen #fail of defect te ontdekken.

Boodschappenlijstje gemaakt. Nog even twee extra tentstokken voor de achterluifel, twee gaslampjes voor het licht, een volle camping-gas gastank voor de keuken, grote en opvallend gekleurde wasknijpers voor de scheerlijnen en anti-muggen spul. Een kleine jerrycan met benzine als reserve, voor het geval de tank leger blijkt te zijn dan bedacht, lijkt ook wel een raadzaam idee. JPK: “Mochten we bij Sint Petersburg erachter komen dat we iets te ver zijn doorgereden.”
©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: