zondag 8 mei 2011

KAY LC & DCREAL67 - Upset with da threat / Love Bandit


Amsterdam Zuidoost - Persbericht - Rentree Kay LC alléén op vinyl. Twintig jaar na de release van zijn album Hard 2 Handle - met de single Leavin' - heeft Kay LC een nieuwe 12'' single gelanceerd. Upset With Da Threat is uitgebracht op Rhythmic Combat Records, een nieuw indie Hip Hop-label.

Kay LC analyseert in Upset het verval van de Nederlandse samenleving over een sinistere beat, geproduceerd door DCREAL67 - een Hip Hop deejay die in de jaren tachtig begon met draaien en beats maken. De indringende hook wordt gevormd door een sample van Black Moon.

Op kant B schept Love Bandit Kay LC met een knipoog een beetje op over zijn seksuele avonturen. Dat doet hij over een chopped breakbeat van DCREAL67. Een diepe baslijn, funky samples, scratches en de, als vanouds prima gebrachte, doordachte teksten van Kay LC completeren een B-side die bij echte B-Boys in de smaak zal vallen. En, zoals de track ons leert, óók bij de girls.

De plaat - de tracks zijn alleen op vinyl uitgebracht - is te bestellen op rhythmiccombat.com en is te verkrijgen in enkele platenzaken. DCREAL67, de man achter het label, benadrukt dat er meer releases volgen. Met Kay LC, maar ook met jongere catz. Hij duikt binnenkort de studio in met de talentvolle producer Propo'88 en opkomende emcees Blabbermouf en Corown Da Sensei. Deze collabo van Rhythmic Combat Records en Da Shogunz komt ook alleen uit op vinyl.


Geen opmerkingen: