woensdag 27 april 2011

Leeg bureau, hoofd vol met rust

Amsterdam Zuidoost - Edumbe - Met een aantal deadlines in het vooruitzicht mijn werkplek voorbereid. Het bureau zo leeg mogelijk. Alleen het strikt noodzakelijke op het bureaublad, een oude houten tafel van Ma™. Het zichtvlak op de muur zo rustig mogelijk ogend. Het hoofd zo leeg mogelijk en vol met rust… En dan schrijven. Zo, dat ik op de dag van de arbeid mijn werk kan inleveren.

Het helpt daarbij dat Jelle vrij is van school en zijn beste vriendje niet. ‘Papa-ik-verveel-me-wat-gaan-we-doen?’, zeer makkelijk afleiding en excuses. IJsje halen is altijd goed tegen de verveling maar ook slecht voor de voortgang van het werk. En dat Pasen en Koninginnedag ook nog eens in het geheel meedoen was en is ook wel handig, ja.


Het bureau is leeg. Alles staat achter mijn stoel. Even opletten bij het opstaan. En naast het uitzicht op de deadlines ook zicht op een vers koud blikje Grolsch™. Keeps a man happy.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: