dinsdag 15 maart 2011

Surinaamse-Pop in Pathe Arena

Amsterdam Zuidoost - persbericht - Breathing brengt op 26 en 27 maart  in een bioscoopzaal van de Pathe Arena een Tribute 2 Suripop. Suripop is  tweejaarlijks componistenfestival wat als sinds 1982 in Suriname wordt georganiseerd. Zowel onder de Surinamers daar als de Surinaamse Nederlanders zijn de vaak romantische  popliedjes een begrip. Naast optredens van gevestigde namen als Bryan B Manoushka, Pravini en Lola Green, is er ook een mini-talentenjacht aan gekoppeld.

Vrijwel alle Surinamers in Nederland zijn bekend met het bijna 30 jaar oude oeuvre van het Surinam Popular Songfestival, beter bekend als Suripop. De Suripop liedjes vormen de soundtrack van de vakanties die de Surinaamse Nederlanders in Suriname doorbrengen. Want met elke Suripop editie wordt er een CD uitgebracht waarvan de liedjes veelvuldig op de Surinaamse radiostations worden gedraaid.

Nostalgische Suripop krakers als ‘Gi Yu’ van Henk Mac Donald en ‘Net Alen’ van Winston Loe zullen de revue passeren. De presentatie is in handen van politica Tanja Nadnanansing en radiomaker Glenn Codfried. Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose zal het evenement ceremonieel openen.

Nieuw vocaal talent uit Nederland krijgt tijdens deze Tribute tevens de gelegenheid om hun favoriete Suripop hit te vertolken en maakt kans op het winnen van een geldbedrag en een ‘warme’ verassing. De jury bestaat uit prominenten Benny Alwart (Voorzitter stg. Breathing en de Luchtmacht Kapel), Noraly Beyer(presentatrice), Urwin Vyent (wethouder cultuur Zuidoost) en Winston Loe (componist en dichter).

Deelnemers kunnen ze via de website van Breathing inschrijven. Bezoekers kunnen toegangskaarten kopen in Amsterdam Zuidoost bij Digi Colors.

Voor meer informatie:


Geen opmerkingen: