donderdag 3 maart 2011

Op zoek naar de Koelfactor - deel 2


Amsterdam Zuidoost - Edumbe - Opzoek naar de koelfactor en verkopers met de beste deal. Onze koelkast is dus stuk. Vijf jaar geleden nieuw gekocht, twee-en-een-half jaar geleden moeten laten maken en nu weer kapot. Een AEG, model Santo onderdeel van Electrolux. Die dingen zouden toch twintig jaar mee moeten gaan? Dus even helemaal geen zin om een nieuwe te moeten kopen. Maar het moet toch.

Who’s the boss?
Dus na het werk thuis, op de fiets naar de BCC winkel in de Amsterdamse Poort, de Media Markt op de ArenA Boulevard. En een info-center van Bosch, achter de Villa ArenA. In het voorbij rijden in de auto of bus of op de fiets staan de Bosch huishoudelijke apparaten mooi uitgestald in de showroom. Nu dus een geldige reden om eens naar binnen te stappen.

Volgens de website:
“Persoonlijk advies
Omdat uw keukenleverancier natuurlijk niet alle inbouwapparaten kan opstellen in zijn showroom heeft Bosch zijn eigen showroom; in het Info Center in Amsterdam-Zuidoost. Hier staan bijna alle Bosch inbouwapparaten overzichtelijk opgesteld en krijgt u persoonlijk advies en uitleg van de medewerkers van het Info Team. Natuurlijk kunt u ook rustig rondkijken om inspiratie en ideeën op te doen.”

Degelijk
Bosch. Een goedmerk. Degelijk. Betrouwbaar. Duits. Dat dus. En luxe. Mooie apparaten. Laatste technieken. Koelkasten met een chiller vak, no frost, air fresh filter, anti bacteria with natural silver… En in sommige showmodellen flessen Firefly - love potion. Een fruitdrankje om de drang tot de liefde te bedrijven te verhogen. Misschien iets voor in het lounge vak?

…geen verkopers
Maar geen één verkoper die even hallo zegt en informeert of een perfecte deal voorstelt. 30 minuten lang in mijn uppie rond gelopen. Waar is dan de Firefly voor? Op het laatst bij naar buiten gaan nog even een blik werpen op de koffie apparaten. Een bescheiden ‘hallo‘ van een verkoper die voorbij loopt.

Nog groter
Dan naar de Media Markt. Die zijn momenteel aan het verbouwen dus extra korting op de standaard kortingen. Normaal gesproken zijn ze om de maand wel weer eens hier of daar afdelingen aan het omgooien. 't Is een hobby van de directie: verbouwen en klanten laten verdwalen. Blijf je als klant zoeken en ontdekken. Nu zijn ze echt echt aan het verbouwen. Grotere ingangen en nog groter vloeroppervlak. Wauw! Maar gelukkig staan de koelkasten nog op dezelfde plek. En is het andere ook vertrouwd: geen één verkoper spreekt me aan.

Ook geen hi
Dan de BCC. High Service en Low Pricing. Een stuk rustiger. Nog steeds een grote winkel. In vergelijking met de Media Markt wel een buurtsuper. En ook hier geen enkele verkoper die naar me toekomt om me te helpen. Dan maar naar huis en de internetwinkels bekijken.  

Ben ik te min?
En ik dacht dat het crisis was. Ook voor de winkels. Hier staat een klant, c'est moi. Met geld (?). Moet kopen. En geen één verkoper die me aanspreekt. Misschien ligt het aan mijn werkkleding… Op mijn Batavus™ fiets, gekocht bij Fietswinkel.nl met een Hema™ Muts™ op, The North Face™ handschoenen, C&A™ spijkerbroek, Timberlands™, Gitzo™ fotojas en twee Canon EOS 5 D’s om de nek en een Mondaine™ ‘Big Date’ om de pols en Ray Ban™ bril op de neus, Moleskine™ reporter blocnote en Faber-Castell™ vulpen in de aanlag kwam ik aanzetten. Volgende keer in een ‘snel’ pak™ met stropdas om, manchetknopen en kijken of het verschil maakt.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: