dinsdag 15 maart 2011

GroenLinks ziet kansen voor Kleiburg: debat-avond


Amsterdam Zuidoost - persbericht GroenLinks - De flat Kleiburg kan worden gesloopt. De flat kan ook worden gerenoveerd tot bijvoorbeeld een studentenflat. Daarmee kan de flat bijdrage aan de oplossing van de woningnood bij studenten in Amsterdam. Het zijn paar voorbeelden van kansen nu de vraag leeft wat te doen met de flat Kleiburg? Slopen kan altijd, wat kan nog meer?

Wat zijn de kansen? Worden de kansen benut? Ziet u ook kansen? Praat mee op tijdens de debat-avond, 18 maart van 19.00 tot en met 22.00, in de Bonte Kraai, Kraaiennest 68, Amsterdam Zuidoost. De avond wordt georganiseerd door GroenLinks Amsterdam Zuidoost.

Kansen en mogelijkheden
Studentenwoningen, dat kan. Zorgwoningen kunnen ook. Het gezondheidscentrum zit zelfs om de hoek. De aanspraak die de ouderen aan elkaar hebben zal zeker zorgen voor een verbetering van de buurt. Als derde mogelijkheid ziet GroenLinks een heuse World of Food ontstaan in Kleiburg. Vele cateringbedrijfjes samen met restaurantjes laten de flat veranderen in een hip uitgaansgebied.

Nieuwbouw niet zeker
In het huidige economische klimaat is het zeker dat de gesloopte woningen niet snel worden vervangen door nieuwbouw. Overal in Amsterdam is de woningbouw stilgelegd. Met deze renovatie blijven de woningen behouden. De nodige klanten voor het nieuw aangelegde winkelcentrum De Kameleon zullen een grote groep potentiële klanten worden.

Kansen pakken
GroenLinks is voor behoud van de flat Kleiburg. De flat is beeldbepalend in het Bijlmer Museum. De flat ombouwen tot studenten campus? Studenten vormen de toekomstige middenklassers. In en nabij het stadsdeel Zuidoost zijn diverse onderwijsinstellingen. Het is het doel van het stadsdeel om een grote middenklasse binnen haar grenzen te krijgen. Een goede studententijd is het beste visitekaartje.

Sprekers
Op de avond zullen diverse sprekers zijn waaronder stadsdeel wethouder Urwin Vyent, H. Scherer namens Rochdale, H. Eggenkamp van de stichting Bijlmer Museum, J. Dullaart van stichting Heemschut en diverse GroenLinks politici uit de stadsdeel- en gemeenteraad. De belangrijkste gasten zijn de bewoners zelf.


Foto: ©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: