zaterdag 19 maart 2011

Amateurtheater van professionele kwaliteit

Darryl Veldman bedankt zijn acteurs

Amsterdam Zuidoost - Bijlmer Parktheater - In The Picture is het meerdaagse amateurtheaterfestival van Amsterdam Zuidoost in het Bijlmerparktheater. Drie dagen lang worden de bezoekers getrakteerd op een verrassend programma van opvallend goede kwaliteit. Van amateurs die presteren op hoog niveau.

Op vrijdagavond was de debuutvoorstelling van Darryl Veldman de grote publiekstrekker: Ethnical File chapter 1: When The Lion Tells It's Tale. Met veel acteurs en onderwerpen uit het leven om zich heen gegrepen illustreerde hij de emoties waar veel jongeren mee worstelde. Dit in het licht van de vele vuurwapenincidenten in vorige jaren in Zuidoost.

God It?: '666-Hel lijn… 2 levensjaren per minuut.'
Na pauze lieten twee acteurs van de Jeugdtheaterschool Zuidoost zien dat met zijn twee acteurs ook een zeer vlot, technisch goed en grappig stuk kan opvoeren. Het stuk ‘God It?’ was gemaakt met als aanleiding de uitspraak van de beroemde en invloedrijke filosoof Nietzsche: God is dood.

Collin Schorea wordt aangekondigd door Chris Silos
Daarna in zijn uppie: Collin Schorea. Kort, krachtig en hilarisch. En als afsluiting van Young Untold een dansvoorstelling met traditionele en moderne West-Afrikaanse dans. Op de hele avond was de kwaliteit van het talent op de planken van hoog niveau. Morgen, zondag, de laatste dag. Mis het niet, of wel, maar dan mis je dus ook wat…©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: