zondag 27 februari 2011

PvdA ballonen

Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose en Jelle VanderHoek
Jelle: "Mam, ik heb de burgemeester van Zuidoost ontmoet!"

Amsterdam Zuidoost - Amsterdamse Poort - Afgelopen zaterdag deelde GroenLinks flyers uit bij de Shopperhal. SP had een marktkraampje naast de bruine banken op het klein Bijlmerplein. En de PvdA delegatie was neergestreken in Eetcafé 100% Zuidoost. Meestal toch de plek waar juist de VVD haar standpunt heeft. En de PvdA deelde rode ballonnen uit die overal in de Poort terug te vinden waren.

De politici waren campagne aan het voeren voor de komende Provinciale Staten verkiezingen op woensdag 2 maart. In het gesprek met stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose van de PvdA kreeg de nog niet stemgerechtigde Jelle (8 jaar oud) een rode ballon. Daar was hij zeer blij mee. 

Ballonen en kinderen: goede combi
Ballonen doen het bij kinderen altijd goed. Beter dan flyers. Jelle vertelde 's avonds thuis trots aan zijn moeder: "Mama, ik heb de burgemeester van Zuidoost ontmoet en een ballon gekregen!" De ballon was achtergebleven op het verjaardagsfeestje van zijn nichtje. Waar het uren voor vermaak heeft gezorgd.


Ballon en hoge plafonds: minder
Of het personeel van de naastgelegen Van Haren Schoenenwinkel ook zo blij waren met de ballonen is de vraag. Tegen het hoge plafond zweefde een aantal ballonnen die alleen met behulp van een trapje naar beneden gehaald konden worden.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: