woensdag 9 februari 2011

Nieuwe lichting buurtbemiddelaars

De nieuwe buurtbemiddelaars van Beter Buren
Amsterdam Zuidoost - Stadsdeelkantoor - Dinsdagmiddag kreeg een nieuwe lichting buurtbemiddelaars uit handen van stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose hun certificaat Buurtbemiddelaar. Zij zijn door stichting Beter Buren opgeleid om te helpen als bemiddelaar bij het vreedzaam oplossen van ruzies tussen buren in Zuidoost.

De jongeren zij getraind om onpartijdig te zijn. En zonder te oordelen te luisteren naar de ruzie makende partijen. Deze partijen kunnen volwassenen zijn die ruzie met jongeren hebben of jongeren met andere jongeren uit de buurt.
Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose
Hou van vrede
In vergaderzaal 502 bovenin het staddeelkantoor haalt Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose twee van de jonge bemiddelaars naar voren. En vraagt hen uit te leggen waarom ze bemiddelaar zijn geworden. Het meisje antwoordt: “Ik vind het belangrijk dat er geen ruzie wordt gemaakt. Ik hou van vrede.”

De bron van ruzie
En aan de jongeman Godwin de vraag waarom mensen ruzie maken: “Nou, ik mag me nu zelf man noemen. Ik ben sinds kort 18 jaar.” Dus geen jongeren meer, dat even terzijde. “De bron van ruzie is dat mensen alleen aan zichzelf denken.”

De hulp van Stichting Beter Buren kan worden ingeroepen
 door de buurtbewoners zelf maar ook door de politie
Blij en fijn in de buurt
De vrijwilligers, jongeren en volwassenen, van Beter Buren zijn speciaal opgeleid om te kunnen bemiddelen bij conflicten tussen buren. Het zijn allemaal Amsterdammers die zich inzetten voor een beter Amsterdam. Zodat iedereen blij en fijn kan wonen in zijn eigen buurt. De vrijwilligers worden ingezet op verzoek van buren zelf. Of bijvoorbeeld door de politie.

©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: