woensdag 9 februari 2011

GroenLinks zet de Zuidtangent in het zonnetje

Amsterdam Zuidoost - persbericht - GroenLinks houdt van de Zuidtangent. Op Valentijnsdag, maandag 14 februari viert GroenLinks Noord-Holland een verjaardagsfeestje. De Zuidtangent is alweer bijna tien jaar. De Zuidtangent is de supersnelle bus die van Amsterdam Zuidoost via Schiphol naar Haarlem rijdt. En de lijn legt ook verbinding tussen Nieuw-Vennep en - via Schiphol - Amsterdam Zuid WTC. 

De Zuidtangent is voor veel mensen uit Zuidoost essentieel om, ook 's ochtends vroeg en 's avonds laat, van en naar hun werk op Schiphol te reizen. Een 'tangent' is een stuk weg dat een schakel vormt in een ringweg. De route van deze buslijn is tien jaar geleden vastgesteld. Op de komende Valentijnsdag wil GroenLinks graag de liefde verklaren aan de Zuidtangent. Op Valentijnsdag zetten GroenLinks kandidaten Marijke Vos en Lene Grooten en anderen de reizigers van de Zuidtangent in het zonnetje.

Urwin Vyent
Het feestje begint op station Amsterdam Bijlmer Arena. Met de GroenLinks afdeling in Amsterdam Zuidoost wordt in alle vroegte koffie uitgedeeld, met onder meer portefeuillehouder Urwin Vyent (onder voorbehoud). Om half negen stappen Eerste Kamerkandidaat Marijke Vos, Provinciale Statenkandidaten Lene Grooten, Ellen Raadschelders, Njal van Woerden en Paulien Gankema en fractievoorzitter in Zuidoost Iwan Leeuwin op station Bijlmer in Zuidtangent 300.

Onderweg elkaar vinden
Zij rijden de gehele rit naar Haarlem mee en stappen onderweg op diverse stations uit. Op Zuid WTC stapt er een ploeg GroenLinksers op bus 310 en ergens onderweg… zullen zij elkaar vinden. Bij de haltes in Amstelveen, Hoofddorp en Haarlem worden de GroenLinks reizigers ontvangen door de GroenLinks afdelingen ter plaatste en zullen de stations rood kleuren door de hartverwarmende Valentijnskaarten die worden uitgedeeld.

Politiek standpunt
GroenLinks is groot voorstander van meer en beter openbaar vervoer. De partij wilt investeren in extra spoorcapaciteit en goede busverbindingen. En werken aan slimme alternatieven, zoals lightrail en trams - inzetten voor het autoverkeer. Zo wilt GroenLinks de provincie beter bereikbaar maken en werken aan een beter milieu.

Wie, waar en hoe laat:
Waar zijn de GroenLinks kandidaten te vinden op 14 februari?
- 8.00 uur op station Amsterdam Bijlmer/Arena
- 8.45 uur op busstation Amstelveen
- 9.30 uur op Treinstation Schiphol
- 10.45 uur op Station Hoofddorp
- 12.00 uur op station Haarlem


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: