dinsdag 15 februari 2011

GroenLinks verrast met koffie en liefde

Urwin Vyent GroenLinks op verkiezingscampagne
Foto geleverd door GroenLinks
Amsterdam Zuidoost - persbericht - Reizigers die maandagochtend op station Bijlmer in de snelle busverbinding Zuidtangent stapten kregen een valentijnskaart en een vers kopje koffie aangeboden door Dagelijks Bestuurslid Urwin Vyent en Marijke Vos, beide van GroenLinks. De route van de snelle buslijn 'Zuidtangent' werd 10 jaar geleden vastgesteld. GroenLinks vond dat een goede reden op aandacht te vragen voor het belang van de buslijn.

Het was 's ochtends 14 februari een drukke bedoeling op het busstation Bijlmer ArenA, ondanks een gedeeltelijke staking van de GVB. Op het busstation deelde Eerste Kamer-kandidate Marijke Vos, Portefeuillehouder Urwin Vyent, Provinciale Staten-kandidate Lene Grooten en fractievoorzitter Iwan Leeuwin hun liefde voor de Zuidtangent. Ook veel GVB-reizigers die door de staking langer moesten wachten op hun metro of bus werden verrast op warme koffie en een valentijnskaart.

Geregeld door de Provincie
De Zuidtangent is een snelle busverbinding vanaf station Bijlmer, via Schiphol naar Haarlem. Deze buslijn wordt geregeld door de provincie Noord-Holland, waarvoor de bewoners van Zuidoost op 2 maart een nieuw bestuur kiezen. Met deze actie onderstreept GroenLinks dat hoogwaardig en toegankelijk openbaar vervoer een speerpunt is.

Meer en beter
Urwin Vyent benadrukte het belang van de Zuidtangent: “Deze busverbinding is voor veel mensen uit Zuidoost essentieel om, ook 's ochtends vroeg of 's avonds laat, van en naar hun werk op Schiphol te reizen.” Marijke Vos vulde aan dat GroenLinks altijd een pleitbezorger is van meer en beter openbaar vervoer. Marijke Vos: “Wij willen investeren in extra spoorcapaciteit en goede busverbindingen, en slimme alternatieven inzetten voor het autoverkeer.”

Allemaal aan boord
Rond negen uur stapten de GroenLinksers zelf ook in de bus om ook in Amstelveen, Schiphol, Haarlemmermeer en Haarlem hun liefde voor de Zuidtangent te verklaren. Ook vanuit station Amsterdam Zuid vertrok een groep GroenLinkers met de andere lijn van de Zuidtangent om reizigers in het zonnetje te zetten.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: