dinsdag 15 februari 2011

Fatu 5 jaar!

Jeffrey Spalburg, vijfde van links
Amsterdam Zuidoost - persbericht - Stand up comedy in Amsterdam Zuidoost. Op 27 februari 2011 viert Fatu, het stand-up comedy podium van Amsterdam Zuidoost, zijn vijfjarig jubileum. In 2006 vatte stand-upcomedian Jeffrey Spalburg het idee op voor een stand-up comedy podium in Amsterdam Zuidoost. Het bleek een succes te zijn: elke maand treden stand-up comedians en cabaretiers op in Amsterdam Zuidoost.

Comedians uit Nederland komen graag naar Fatu. Het diverse publiek is uitgegroeid tot een trouwe fanbase. Het jubileum wordt gevierd met de comedians Johan van Gulik, Fuad en heel bijzonder voor deze ene keer: Najib Amhali. Deze voorstelling is inmiddels al uitverkocht.

Jeffrey en Najib

Jeffrey en Najib studeerde ooit samen aan de Utrechtse Toneelschool en vormde in een ver verleden het komische duo Brothers Of Showbizz. Tegenwoordig toert hij zelf ook met zijn 2e avondvullende voorstelling Spiekerboks langs alle Nederlandse theaters en is wekelijks te zien als sidekick van JorgenRaymann in het item ‘Paramaribo Pappies’ op Nederland 3.

Fatu
Een Fatu breken is een Surinaamse uitdrukking en betekent lachen, genieten en een andere kijk nemen op de samenleving met vrienden of familie. En dat is wat Fatu elke laatste zondagmiddag van de maand brengt met performances van stand up comedians en cabaretiers. In de pauze kan het publiek genieten van een Surinaams hapje en een drankje en zorgt DJ Phantom van de Raggadonz voor speciale muzikale sfeer. Elke laatste zondag van de maand trakteert vaste host Jeffrey Spalburg het publiek op pure comedy en rauw cabaret.Kleurrijke comedy

In 2006 merkte Krater Theater op dat er in de Bijlmer cabaret en stand-up comedy slechts sporadisch aanwezig was terwijl hier wel behoefte aan was. Krater speelde hier op in met een maandelijks podium, waarbij enerzijds de comedians het Zuidoost publiek kunnen bereiken en anderzijds de inwoners van de Bijlmer de kans krijgen om de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land te zien in hun eigen buurt.

Bekende namen
Gerenommeerde stand up comedians sieren het bij Fatu podium waaronder Jörgen Raymann, Jan Jaap van der Wal, Eric vanSauers, Roue Verveer, Jandino, Rachid Larouz, Wilko Terwijn, Soundos, Howard Komproe, Murth Mossel, Samba Schutte en Bob MacLaren.

Krater Theater
Fatu is het maandelijkse cabaret en stand-up comedy podium van Krater Theater. Elke laatste zondagmiddag van de maand presenteren de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land zich voor een divers publiek.  De middagen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht.Fatu vindt plaats in het Bijlmer Parktheater. Voor meer informatie: www.fatu.nl

Check hier een reportage over Fatu gemaakt door www.Waterkant.net: http://www.youtube.com/watch?v=CTH15jAqjCU

Geen opmerkingen: