vrijdag 18 februari 2011

4e keer Bijlmer Open Podium

Curvalicious
Amsterdam Zuidoost - Bijlmerpark Theater - Bob jij of Bob ik? Nee, wij boppen en met plezier. Bijlmer Open Podium, kortweg BOP, is een aangename theateravond. Weg van het ge-zap voor de TV waar alles voorspelbaar is. Om te gaan zitten in het rode pluche van het Bijlmerpark Theater en niet weten wat komen gaat. Afgelopen donderdag was het de vierde editie van het open podium. Het was een aangename afwisseling van drama, humor, dans en muziek.

Bijlmer Open Podium is een avond waarvoor iedereen zich kan aanmelden. Elke deelnemer krijgt tien minuten om zijn, haar of hun ding te doen op het podium. Op elke avond is plek voor ongeveer negen acts. Ideaal voor amateurs die voor het eerst op de planken gaan staan. Of voor artiesten die nieuw materiaal willen uitproberen. Aanmelden kan via de website van het theater.

Joy Wielkens het gezicht van Bijlmerpark Theater

Gezicht van het theater
De avond werd gehost door Joy Wielkens. Zij is voor de komende twee jaar het gezicht van het Bijlmerpark Theater. Ze staat ook op de voorkant van het huidige theaterprogrammaboekje. Ze is een ‘artist in residence’. Dat is een kunstenaar support programma en maakt het mogelijk voor artiesten als Joy Wielkens om aan hun kunsten te werken. Momenteel werkt ze aan haar nieuwe avondvullende theatervoorstelling ‘Pappa was a rolling… nobody’.
Irene Dingemans
Eenzame klaagzang
Kort door de bocht wat bracht de avond? Joy Wielkens opende en eindigde de avond met zang. Irene Dingemans was de eerste act met een komisch verhaal over een vrouw die in haar eenzaamheid droomt om haar eenzaamheid te delen met haar droomprins, een eenzame Amerikaanse Blues zanger. De zanger blijkt getrouwd, onbereikbaar en helemaal niet eenzaam te zijn. Het karakter van Irene Dingemans blijft met haar klaagzang alleen achter.

Jong dans talent
De dansers van ‘5 O' Clock Class‘ gaven twee keer een dynamisch en explosieve dansvoorstelling. Met ballet beelden ze de harde emoties van twee Hip Hop nummers uit.

5 O' Clock Class
Testen op een echt publiek
Zangeres Laura Stavinhoha probeerde, succesvol, haar eigen geschreven nummers uit. Ze zong en speelde zelf op de piano. En Collin Schorea testte zijn nieuwe materiaal uit van zijn komende show. Het bevat deels auto-biografisch materiaal en verwijst ook naar het hedendaags Curacao. Het was aangrijpend. Collin droeg zijn tekst voor op het podium, over zijn fictieve vader: “In je ogen stond verdriet, dat was goed, het betekende dat je van me hield. Maar toch moest ik weg. Nu zijn je ogen dicht. Morgen op je begrafenis…”

Zwaargewichten in de dans
De hoogste komische noot werd gegeven door de dames van Curvalicious. Trots danste ze op de ritmes van Beyoncé’s Single Ladies. En lieten het publiek genieten van al hun grote rondingen. De host Joy moest van hen mededelen dat vooral alle single mannen zich konden melden na de show bij de bar. Omdat ze zelf ook allemaal single vrouwen zijn. Op de vraag van Joy naar het waarom van hun act was het antwoord: “We houden van dansen en gezelligheid.” En gezellig en leuk was het zeker.

Meer info:
…en aanmelden voor de volgende Bijlmer Open Podium via het Bijlmerpark Theater

©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: