zondag 2 januari 2011

Oliebollen in de Poort


Amsterdam Zuidoost - Amsterdamse Poort/Groot Bijlmerplein - Alle bollen verzamelen! En dan in de rij staan. En wachten. De grote rode oliebollenkraam voor het ING gebouw doet op de laatste dag van 2010 goede zaken. De klanten staan, letterlijk keurig, in de rij.

In de kraam is de standaard werkploeg van twee man aangevuld met extra krachten om zoveel mogelijk bollen over de toonbank te laten rollen. 500 meter verderop, voor de Pathé bioscoop, staat een andere kleinere oliebollenkraam. Daar is het een stuk minder druk en zijn de klanten bijna meteen aan de beurt.

In de oliebollentest van het AD (Algemeen Dagblad) komen de twee kramen in de Amsterdamse Poort en ArenA Boulevard niet aan de orde. Maar volgens Joek, van de altijd-echte-koffie-en-ambachtelijk-ijs-in-de-zomer-en-erwtensoep-in-de-winter-container naast het Bijlmer ArenA Station, zijn de bollen van kraam voor Pathé veel lekkerder.

Is dat zo? ‘Over smaak valt niet te twisten’, zo gaat het gezegde. Maar het is wel een uitstekend tijdverdrijf. Dus op naar de Poort en tanden in de bollen zetten. En oordeel zelf, van de week, zolang ze nog de bollen bakken.

Bekijk hier de AD oliebollentest.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: