zondag 2 januari 2011

Knallen en dan schoon het jaar in


Amsterdam Zuidoost - Edumbe - Ik word gek van knalvuurwerk en mijn buren zijn gek van datzelfde knalvuurwerk. En het knalde. Hard. En veel. Heel veel. Lang leven de oordoppen. Toegegeven, het was ook heel leuk.

Op Oudjaarsdag stond de hele dag voor het keukenraam een roodbusje. Met daarin dozen. Waar de overbuurjongen zo nu en dan in snuffelde. Met argwaan bekeek ik het busje. Zolang het goed gaat, gaat het goed. Maar zodra het fout gaat, zou ik een Enschede voor mijn raam hebben.

Eerste keer zonder die ouwe
Het ging dus goed. We zijn nog aanwezig. Ik heb me op de achtergrond gehouden. Thuis in een hoekje een traan gelaten, eerste oud en nieuw zonder die ouwe Pa.

Klokslag twaalf: slapen!
Jelle, 8-jarig zoontje, wilde per se wakker gemaakt worden om twaalf uur. En klokslag twaalf was hij niet van de bank te krijgen. “Ik lig hier veel te lekker te”, aldus de slaapdronken-Jelle. Om vervolgens vanaf één tot en met drie uur ‘s nachts als een idioot rond te stuiteren door het huis.

Straat schoongeveegd
Op Nieuwjaarsdag met de buren de hele straat schoongeveegd. Onder het genot van een nieuwjaarsdrankje en overgebleven appelflappen. Ook de tuinslangen erbij gepakt en de vuurwerkresten van de auto’s afgespoeld. Kortom: het was een leuk feest. We hebben ons uitstekend vermaakt. Volgend jaar weer, zelfde plaats en zelfde tijd?


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: