maandag 10 januari 2011

Kersvers bij Centrum Beeldende KunstAmsterdam Zuidoost - persbericht - CBK Zuidoost kocht de afgelopen periode werk aan van negen kunstenaars in de disciplines fotografie, driedimensionaal en schilderkunst. Onder de titel 'Kervers' wordt het werk voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Fotografie
Auke van der Hoek legde zijn bezoek aan Bamenda in Kameroen vast in prachtig verstilde foto’s. Elsbeth Tijssen wist in de rafelranden van Oost-Europa dromerige beelden te vangen die uitstijgen boven de rommelige realiteit. Het bos van Remco Verveer kent een heel bijzondere boomklever en de haast onmenselijke omvang van het project in Krasnoyarsk van Marjan Teeuwen is moeilijk te bevatten.

Driedimensionaal
Nelson Carrilho maakt beelden in brons die in onderwerp en techniek zijn Antilliaanse afkomst verraden. De eilandbeelden van Anneke de Witte tonen de grens tussen het zichtbare en het verborgene, of het vaste en het vergankelijke. Leen Kessels maakt het trio beeldhouwers compleet. Zij hakt voorzichtig abstract-organische vormen in Belgisch hardsteen die doen denken aan fossielen of geërodeerde leisteen.

Schilderkunst
Laura de Wilde vertrekt bij het maken van een schilderij vanuit een tekst; een songtekst, een gedicht of een stuk uit een mooi boek. In het abstracte resultaat rest meestal alleen nog een letter of een enkel woord. In het werk van Hans van der Pas worden organische en architectonische structuren over elkaar heen gelegd tot een semi-transparant geheel.

Alle getoonde werken in Kersvers zijn meteen te leen en te koop. Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst dat de aankopen van het driedimensionaal werk mogelijk maakte en de deelnemers van My First Art Collection die aankoopsuggesties deden.

Geen opmerkingen: