woensdag 5 januari 2011

Herdenking: Farewell Bobby Farrell

Stephane Linguy en Bobby Farrell
Amsterdam Zuidoost - Persbericht - Zaterdag 8 januari 2011 wordt de onlangs overleden poplegende Bobby Farrell herdacht. Van 12.00 tot 14.00 wordt de Boney M. zanger geëerd in de stadschouwburg te Amsterdam. Deze herdenking wordt georganiseerd door zijn dochter in samenwerking met studenten van werkleerbedrijf Rookie Entertainment van INHolland Haarlem.

Bobby Farrell was een kleurrijke persoon die in de jaren ’70 bekend werd met hits als ‘Daddy Cool’ en ‘Ma Baker’. In de jaren daaropvolgend groeide Farrell wereldwijd uit tot een van de bekendste personen in de disco- en popwereld wat hem de titel ‘Discoking’ heeft opgeleverd.

Aanstaande zaterdag 8 januari krijgt de op 30 december jl. overleden zanger een laatste eerbetoon van zijn familie, vrienden en fans. Onder deze uitgebreide kring vallen onder andere George McCrae, Akwasi (Zwart Licht), Gibson Brothers en de originele Boney M dames die dit laatste eerbetoon zullen kleuren met een optreden.

De dag zal beginnen met een uitgebreide tour door Amsterdam. In een koets zal Farrell zijn laatste ronde door de stad maken. Na de tour zal de herdenking in de Sptadschouwburg beginnen. Naast de bovenstaande optredens zal de dag verder worden gevuld met allerlei uitvoeringen die het leven van Farrell zullen uitbeelden.

Hierin zullen de verschillende emoties worden getoond die de legende heeft gehad, zoals: zijn excentriciteit, zijn eeuwige lach en zijn gevoel voor humor.

Niet alleen wordt zijn leven herdacht door optredens van zijn naasten, ook zal er beeldmateriaal worden getoond uit zijn fascinerende leven. Daarnaast zullen zijn levensverhalen worden gedeeld, zodat alle aanwezigen een goed beeld krijgen van het bijzondere leven van Farrell.

Info:
Inloop publiek : 11.00 uur
Aanvang ceremonie : 12.00 uur
Afsluiting ceremonie : 14.00 uur

Stadsschouwburg Amsterdam
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam

©2011 Auke VanderHoek, op foto rust copyright. 

Geen opmerkingen: