zondag 30 januari 2011

Deadline Ziggo Dome onzeker

Ziggo Dome in aanbouw verkeerd in doemscenario
Amsterdam Zuidoost - Ziggo Dome - De ijzige stilte op bouwplaats van de nieuwe concertzaal Ziggo Dome afgelopen zaterdag lag niet alleen aan het koude winterweer. Vrijdag werd bekend dat de aannemer Midreth failliet is. De bouw loopt vertraging op. Of het lukt om het geplande eerste concert op 11-11-2011 te geven is onzeker.

De stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose sprak vol trots en optimisme over de bouw van de concertzaal in zijn nieuwjaarstoespraak. Marcel La Rose: “Ondanks de economische crisis zien we in Zuidoost toch nog enige bouwactiviteit. Zo zijn op en rond de Arena boulevard de hijskranen zichtbaar van de Ziggo Dome…”

Hoofdpijn
In de toekomst staan in de hal 15.000 man de longen uit hun lijf te schreeuwen voor hun favoriete bands. Maar nu breken de ontwikkelaars hun hoofd over het doemscenario: een faillissement. En hoeveel vertraging het failliet van Midreth oplevert.

Stedelijk stilleven
In Amsterdam ligt de verbouwing van het Stedelijk Museum, een museum voor moderne kunst, ligt stil. En voor de gemeente Utrecht is het onzeker of ze 25 miljoen geleend geld terug krijgen.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Het lijkt wel of overheden niet in staat zijn contracten af te sluiten met een goed beeld van de risico's. Daarnaast is het heel normaal dat budgetten overschreden worden zoals bij de noord-zuid lijn, metrowerkzaamheden afgelopen zomer en nog meer van deze projecten.
Wanneer het "eigen" geld zou zijn zou hier heel anders mee omgesprongen worden. Het wordt tijd dat ambtenaren worden afgerekend op hun prestaties.