zondag 23 januari 2011

Boetes voor GroenLinks ingetrokken


Amsterdam Zuidoost - Ganzenhoef - De politie heeft de boetes aan twee leden van GroenLinks ingetrokken. Dat vertelde de politie aan Stadsdeelraadlid dhr. Lindenaar (foto). Vorige week zaterdag in winkelcentrum Ganzenhoef kreeg hij en een ander GroenLinks lid elk een boete van € 100,- voor flyeren bij het uitdelen van politieke pamfletten.

Vier jonge politieagenten deelde de boetes uit voor het niet hebben van een vergunning voor het flyeren. Uitdelen van gedrukte commerciële boodschappen, flyeren, is verboden. Maar het uitdelen van een politiek pamflet is vrije meningsuiting en daarom wel toegestaan. Dit legde de twee GroenLinks-leden ook uit aan de agenten. Maar de vier hadden een andere mening.

Ingetrokken
Een RTV Noord-Holland journalist had de boetenummers gekregen van dhr. Lindenaar en stelde vragen aan de politie. Waarop de politie zelf ook de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) op ging nalezen. Ze kwamen tot de conclusie dat de boetes onterecht waren uitgedeeld en trokken deze in. Zo vertelde de politie het aan dhr. Lindenaar.

Vragen voor duidelijkheid
Bij de komende raadsvergadering a.s. dinsdagavond gaat dhr. Lindenaar namens GroenLinks vragen stellen over het voorval. Met als doel duidelijkheid te krijgen waar precies de grens ligt tussen een commerciële en een politieke boodschap.

Op de foto
Op de foto dhr. Lindenaar na zijn officiële installatie in de stadsdeelraad voor GroenLinks. Terwijl hij vriendelijk maar krachtig wordt gefeliciteerd door collega VVD-raadslid dhr. Bottse.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: