maandag 31 januari 2011

Beroepscollege misbruikt verkiezingsborden

Amsterdam Zuidoost - Edumbe - Het Beroepscollege Zuidoost heeft reclameposters op de verkiezingsborden geplakt. Deze aanplakborden zijn bedoeld voor boodschappen van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. Op 2 maart mogen alle stemgerechtigden stemmen.

Het stadsdeel heeft met witte posters de reclameboodschap afgeplakt. Het Beroepscollage kan hier een boete voor krijgen. Het Beroepscollege is het vernieuwde Augustinus-College.

Staat voor de Staten
De aanplakborden zijn neergezet voor de aankomende Provinciale Staten verkiezingen. De mensen die rechtstreeks door de burger gekozen zijn voor deze ‘Staten’, controleren het Dagelijks Bestuur van de provincies. En kiezen de leden van de Eerste Kamer. Deze kamer toetst de besluiten die de regering maakt in de Tweede Kamer.

Meerderheid op het spel
Bij deze verkiezing staat de meerderheid van de regeringscoalitie, VVD-CDA met gedoogsteun van de PVV, op het spel. De kiezers kunnen de regering in de Eerste Kamer een meerderheid geven of juist voorkomen.

Elvira Sweet
Uit Zuidoost staat o.a. voormalige Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet voor de PvdA (Partij van de Arbeid) op de verkiezingslijst voor de Provinciale Staten. De poster van PvdD (Partij van de Dieren) is op het bord bij het Bijlmer ArenA station ook verwijderd. Of dit per ongeluk door het stadsdeel is gedaan is onduidelijk.

Weg kwijt?
Mocht het nu in de Boven Kamer duizelen wat nou wat is en hoe het allemaal ten opzichte van elkaar staat? Lees dan meer over hoe en op de volgende links Tweede Kamer, Eerste Kamer, Provinciale en Gedeputeerde Staten.


©2011 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

1 opmerking:

Anoniem zei

het bord staat verkeerd!