vrijdag 24 december 2010

Voor het brood, achter het bier


Amsterdam Zuidoost - F-Buurt/M. Niemollerstraat - Jaar in jaar uit liep Jelle’s opa met het winkelwagentje van de Albert Heijn naar huis in de Edumbe. Met Jelle naast, achter of voor hem. En soms uit het zicht.

Op wat mijn vaders 69-ste verjaardag zou zijn, 21-12-2010, loop ik met Jelle dezelfde route om hetzelfde te doen: boodschappen. Pa, of te wel Opa, is nu niet meer. Hij stierf op 10-10 dit jaar.

Zoals ik als kind vaak met hem liep, loop ik nu met mijn kind. Omdat het sneeuwt zijn we met de slee naar de Appie gegaan. Een krat Hertog Jan, twee stokbroden en Franse kaas voor de gasten op de terugweg op de slee. Gaat makkelijk. Het krat viel slechts twee keer.

Jelle loopt voor het brood en ik achter het bier. Dat zou Opa wel mooi hebben gevonden.


©2010 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: