zaterdag 11 december 2010

Pico: Winkelruiten kapot gegooid


Amsterdam Zuidoost - Amsterdamse Poort/Pico Records - In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 december zijn de ruiten van de winkel Pico Records in de Amsterdamse Poort kapot gegooid. De mede-eigenaar Michael: “Ik kreeg vannacht een telefoontje dat het alarm van de winkel afging. Kwam hier, maar geen politie of beveiliging te zien. Maar wel kapotte ruiten.”

Wat de reden mag zijn van het kapot maken van de ramen is tot nu toe onbekend. Het kan willekeurige vandalisme zijn maar het valt wel op dat alleen de ruiten van Pico doelwit waren. Een poging tot inbraak door veiligheidsglas met een rolluik achter het glas is ook zeer onwaarschijnlijk. Of het moet een hele domme inbreker zijn geweest.

Geen beveiliging te zien
De eigenaren en de buren van Pico waren verbaasd dat Michael geen politie en beveiliging aantrof bij de winkel toen Michael zich vannacht naar de winkel haastte. Hij deed navraag bij de beveiliging om de video opnames van de beveiliging camera’s te bekijken. En zo te zien wat met zijn winkel gebeurt was. Echter maakt de beveiliging geen video opnames van de beveiligingsbeelden. Michael: “Waarom betaal ik dan de beveiliging?”

Onbreekbare winkelruiten
De winkelruiten zijn gemaakt van speciaal veiligheidsglas. Dat zijn twee extra dikke lagen glas met een kunststoflaag tussen in gelijmd. De ruiten kunnen dan wel kapot worden geslagen, zoals te zien is op de foto, maar een gat komt niet in het glas. Achter het glas zit ook een rolluik. Wat het, zoals eerder gezegd, goed als onmogelijk maakt om in te breken.

Lees ook:
http://www.buurtleven.nl/nieuws/bericht/43060/Al-36-jaar-swingen-met-Pico-Records

©2010 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright. 

Geen opmerkingen: