vrijdag 10 december 2010

PERSBERICHT: Nieuwe single en videoclip ´Kno’Ledge & Shishani - The Places We Live´


Amsterdam Zuidoost - ingestuurd persbericht/E-Buurt/Edumbe - Stichting The Soul Rebel Movement presenteert met trots de single ´The Places We Live´ van Kno’Ledge Cesare en de talentvolle Shishani. Het is een krachtig nummer ter promotie van de gelijknamige fototentoonstelling van Magnum-fotograaf Jonas Bendiksen, die door Amnesty International naar Nederland is gehaald. Het Engelstalige nummer is geproduceerd door Exclusive-C-Moi, waarna DJ Skilla en Killing Skills de afwerking verzorgden.

Het idee voor het nummer kwam op het moment dat Kno’Ledge aanwezig was bij de opening van de multimediatentoonstelling in Amsterdam Zuidoost. Aan de hand van beelden en achtergrondverhalen laat Bendiksen het publiek kennismaken met 20 families die leven in sloppenwijken. Kno´Ledge was van mening dat iedereen deze indrukwekkende tentoonstelling moet zien, zeker de jeugd. Ter plekke nam hij het besluit om een nummer met videoclip te maken.

Kno´Ledge Cesare (musicus en schrijver) heeft de tekst dezelfde dag binnen een uur geschreven en contact opgenomen met Amnesty International. Amnesty was erg te spreken over het creatieve initiatief van Kno’Ledge en gaf hem toestemming om  de videoclip op te nemen in de tentoonstellingsruimte van ‘The Places We Live’.

De videoclip van het nummer is gefilmd en gemonteerd door Caine Ruiz. De clip is vanaf vrijdag 10 december te zien op de bekendevideo sharesites en op www.soulrebelmovement.org. Youtube link video: http://www.youtube.com/watch?v=1KznkhHZIx4 Het nummer is te beluisteren en te downloaden op www.reverbnation.com/knoledgecesare.

Geen opmerkingen: