maandag 13 december 2010

Amsterdam International Fashion weekIngestuurd persbericht - Amsterdam, 13 december 2010 - Van 26 tot en met 30 januari 2011 vindt de 14e editie plaats van Amsterdam International Fashion Week (AIFW) op het Westergasterrein in Amsterdam. Het officiële catwalkprogramma wordt op woensdag 26 januari geopend door Jan Taminiau. In de dagen daarna volgen nieuwe, getalenteerde ontwerpers, gevestigde namen en toonaangevende modelabels. 

Enkele nieuwe namen op het programma zijn Bas Kosters, Tony Cohen en Velour. ‘Fashion Week LAB.’ biedt het podium voor acht startende ambitieuze ontwerpers. In aanvulling op de shows heeft AIFW een breed openbaar programma van modegerelateerde activiteiten. Het openbare DOWNTOWN-programma wordt geopend bij de INDIVIDUALS brandstore.

AIFW – ‘Celebrate, Connect & Grow’
Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is in 2004 opgericht om Amsterdam op de kaart te zetten als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming. AIFW is inmiddels uitgegroeid tot hét halfjaarlijks mode-evenement van Nederland. AIFW biedt een platform voor het mooiste en beste dat Nederland op modegebied voortbrengt en ‘viert’ hiermee de creativiteit, glamour en magie die mode opwekt.

AIFW houdt zich het hele jaar door bezig met het ‘verbinden’ van partijen en het slaan van bruggen tussen cultuur en commercie, onderwijs en bedrijfsleven en mode en andere creatieve disciplines. De partners van AIFW bevinden zich in uiteenlopende disciplines in de mode-industrie, waaronder ontwerpers, het bedrijfsleven, academies en brancheorganisaties. Het bijeenbrengen van de verschillende domeinen en versterken van het modenetwerk is één van de kerntaken. Daarnaast vormt AIFW een ambitieus platform dat graag wil groeien in omvang en impact.

Nog sterker echter ligt de nadruk op de ‘groei’ van het succes van de Nederlandse modesector: Het herkennen en begeleiden van talenten, opschalen van start-ups tot succesvolle bedrijven, benadrukken van successen en het delen van kennis en uitwisselen van ideeën. AIFW is hét platform waar deze thema’s worden besproken; perspectief, promotie en samenwerking zijn hierin sleutelwoorden.

Geen opmerkingen: