donderdag 9 december 2010

Overblijf mist verdwaald kind niet

Diemen Zuid - Mantelmeeuwpad - Op het Mantelmeeuwpad in Diemen-Zuid werd vorige week een vierjarig kind gevonden dat niet werd vermist door de overblijf. Met behulp van een buurtbewoner wist de politie de juf te vinden die hem wel miste.

Fietsend op weg naar huis zagen middelbare scholieren de vierjarige S. lopen. Waar hij in zijn eentje heen wandelde wilde hij niet zeggen, dus belde de scholieren de politie. Maar bij het zien van de twee politie agenten wilde hij helemaal niks meer zeggen. Een buurtbewoner uit de E-Buurt bood zijn hulp aan. Het vermoede bestond dat het kind de politie maar eng vond en daarom niks zei.

Opmerkelijke uitspraak vierjarig kind
Om het vertrouwen van de kleine jongen te winnen bleven de agenten een beetje op afstand. En probeerde de buurtbewoner hem meer op zijn gemak te laten voelen. Volgens de jongen zelf zat hij niet op een school. Toch ging de stoet richting de naastgelegen drie scholen van DE Brede School in de E-Buurt in Amsterdam Zuidoost. Buiten was het koud en binnen was het in ieder geval warm. Op de vraag of hij bang was voor de politie antwoordde het kind: “Ik ga de politie doodmaken.” Dat vonden zowel de agenten als de buurtbewoner een opmerkelijke uitspraak van een vierjarig kind.

Juf boos op overblijf
Op de laatste school van de drie werd uiteindelijk de juf gevonden die een kind miste. Zij had al geprobeerd de ouders te bellen, want S. was namelijk niet teruggekomen van de overblijf. En de overblijf wist van niks. De juf was heel kwaad op de overblijf omdat ze het kind niet miste. Bij het weggaan en terugkomen tellen de leraren hun leerlingen. De overblijf wordt georganiseerd door een andere organisatie dan de school zelf.

©2010 Auke VanderHoek, op dit artikel rust copyright

Geen opmerkingen: