donderdag 2 december 2010

Kinderboerderij ‘t Brinkie ook voor boekenwurmen


Auke voor Buurtleven.nl - Kinderboerderij 't Brinkie - In 1 van de oude stallen van kinderboerderij ‘t Brinkie zit een boekenwinkeltje. Gespecialiseerd in 2de, 3de en zelfs 4de hands boeken over elk denkbaar onderwerp. De prijslijst hangt aan de kast. Pockets voor 50 cent, paperbacks 1 euro, gebonden boeken 2 euro en oude tijdschriften voor maar 10 cent. Met het verzoek het verschuldigde geld te stoppen in de melkbus bij de deur.

Vrijwilliger Ben: “Het gaat met vertrouwen in de mensen.” Een klant die snuffelt tussen de boeken, draait zich om en voegt toe: “Met een groot vertrouwen in de mensheid.” De opbrengst is voor de kinderboerderij ‘t Brinkie. “En met de komende bezuinigingen hebben we elke opbrengst hard nodig” zegt een andere medewerker.

Soms ook een bibliotheek
Ben beheert het boekenwinkeltje en met plezier zorgt hij voor de boeken. Ben: “Lezers kopen boeken en sommige brengen het nadat ze het uit hebben weer terug en kopen weer een ander. Het gebeurt ook wel eens dat iemand vergeet te betalen maar na het uitlezen het boek ook terugbrengt. Ach, dan zijn we een soort van bibliotheek.”

Geen opmerkingen: